Gemeente Enschede

Alle Enschedese leerlingen groep 8 kunnen meedenken

Enschede aan de slag met campagne Goed Rioolgebruik

"Hoe houden we het riool schoon en wat doe je er zelf aan?" Dat is het onderwerp waarover alle leerlingen van groep 8 van de 72 basisscholen in Enschede zelf een campagne gaan bedenken. Enschede geeft op deze manier het startsein voor de landelijke campagne "Goed Rioolgebruik" van Nederland leeft met Water. Tot 1 maart 2010 hebben de scholen de tijd om hun campagne in te sturen. De winnende campagne wordt het komende jaar door de gemeente Enschede ingezet.

Alle basisscholen in Enschede hebben deze week een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd mee te denken over een campagne. Van alles is mogelijk: scripts, fotocollages, filmmateriaal en meer om tot de ultieme campagne van hun groep 8 te komen. Bij deze brief zit naast posters ook een vel met waarschuwingsstickers die de leerlingen thuis kunnen gebruiken. Hierdoor wordt het gehele gezin betrokken bij bij het bewust omgaan met het riool

Waarom Goed Rioolgebruik?
Alles wat men in de gootsteen of door de wc spoelt, komt in het riool terecht. In de meeste gevallen is het riool daar ook voor bedoeld, maar in sommige gevallen juist niet. En dan is dat schadelijker dan men denkt. Vet stolt en doekjes hopen op. Dit leidt tot verstoppingen die vaak alleen door een ontstoppingsbedrijf verwijderd kunnen worden. Ook verderop in het riool kunnen problemen ontstaan, zoals vastgelopen pompen en verstopte roosters. En sommige chemische stoffen, zoals medicijnen en verf, zijn niet of nauwelijks uit het water te verwijderen. Begin november is daarom de landelijke campagne "Goed rioolgebruik" gestart. Meer informatie over de landelijke campagne is te vinden op www.nederlandleeftmetwater.nl.

Geplaatst: 09 december 2009.

9 december 2009