Man uit Vroomshoop wint 500.000 euro met Lotto

09/12/2009 10:40

De Lotto

Een man uit Vroomshoop heeft met Lotto 500.000 euro bruto gewonnen. Tijdens de zaterdagtrekking van Lotto waren zijn winnende nummers: 9-10-11-24-41-42. "Het is nog steeds heel onwerkelijk dat we zo'n groot bedrag hebben gewonnen! Ik ga het eerst rustig laten bezinken en zet het geld op onze spaarrekening. Verder wil ik graag een nieuwe auto kopen," aldus de gelukkige winnaar.

Lotto mag in het totaal twee winnaars gelukkig maken met een half miljoen. Tijdens dezelfde zaterdagtrekking van Lotto heeft een man uit Vlaardingen met dezelfde winnende getallen ook 500.000 euro bruto gewonnen.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 5 december is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 12,5 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.