Gemeente Haaksbergen


Website kan altijd beter
09-12-2009 Website kan altijd beter
De gemeente roept inwoners op om kritisch naar de gemeentelijke website te kijken. Als hen iets opvalt of wanneer ze suggesties hebben voor verbetering, kunnen ze dat melden bij de gemeentelijke internetredactie.

'Week van de website'
Van 23 tot en met 27 november was het gemeentehuis in de ban van de `week van de website'. Een week waarin onder gemeenteambtenaren en gemeenteraadsleden extra veel aandacht besteed werd aan de gemeentelijke website. "Hoewel deze een goede ontwikkeling doormaakt, blijft het toch noodzakelijk om continu aandacht te vragen voor de actualiteit en relevantie van de digitale informatie", aldus webcoördinator Tom Schothuis.

Ondanks dat het beheer van de website intern prima georganiseerd is, leverde `de week' een aantal goede suggesties op. De vindbaarheid van de afvalkalender en de manier waarop de openbare bekendmakingen op de site vermeld zijn bleken voor verbetering vatbaar. Dat is dan ook meteen aangepakt door de gemeentelijke werkgroep die voor het beheer en onderhoud van de website zorgt.

Ranglijst gemeentewebsites
Op dit moment staat de website van de gemeente Haaksbergen op plek 69 van de landelijke ranglijst voor de 441 gemeentelijke websites in Nederland. Een jaar geleden stond onze gemeente nog op de 239e plek. Op de lijst van gemeenten tot en met 25.000 inwoners staat onze gemeente op de 14de plaats.

Oproep
De gemeentelijke internetredactie roept nu de inwoners van Haaksbergen op om eens extra goed naar de website te kijken. Opmerkingen, suggesties en andere zaken die opvallen kunnen per e-mail gestuurd worden aan webmaster@haaksbergen.nl.