Politie Drenthe

Snelrecht voor mannen die agenten bedreigden

Hoogeveen, 08-12-2009 o Twee mannen die in de nacht van zondag 29 op maandag 30 november in Hoogeveen twee agenten bedreigden moeten op 23 december verschijnen voor de Politierechter in Assen. De mannen zijn vorige week aangehouden. Maandag zijn ze voorgeleid aan de Rechter Commissaris die de Bewaring gelaste.

In de bewuste nacht rond 00.20 uur wilden de agenten in de Schoolstraat in Hoogeveen een auto controleren. Voordat ze uit konden stappen kwam er een aantal mannen naar de politieauto gerend. Eén van hen belemmerde een agent uit te stappen. Toen de agent uiteindelijk naast de auto stond werd hij door deze agressieve man bedreigd. Ook de andere agent werd bedreigd wat even later nog werd versterkt toen een tweede, niet minder agressieve man, zich er mee ging bemoeien. Verbaal en met gebaren werd gedreigd met het trekken van een wapen en het in elkaar slaan. Om verdere escalatie te voorkomen trokken de agenten zich terug. Er was geen enkele aanleiding voor dit bedreigende en intimiderende gedrag tegen de agenten. De mannen kwamen uit een eetgelegenheid waar, zoals later bleek, één van hen een woordenwisseling had gehad. Beide agenten deden aangifte.

Na onderzoek zijn vorige week vrijdag twee mannen van 33 en 54 jaar uit Hoogeveen aangehouden. Maandag zijn ze geleid voor de Rechter Commissaris. Beiden zitten nog vast. Hen wordt het bedreigen van de beide agenten ten laste gelegd. Beiden ontkennen. De aanpak van geweld tegen politie heeft zowel bij de politie zelf als bij het Openbaar Ministerie een hoge prioriteit. Vandaar dat de mannen ook al op 23 december moeten verschijnen voor de Politierechter.

Getuigen gevraagd

De politie in Hoogeveen wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van zondag 29 op maandag 30 november rond 00.20 uur getuige zijn geweest van het incident in de Schoolstraat in Hoogeveen. Men kan bellen met 0900-8844.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.