FloraHolland


+ Aanvoerbrieven zelfprinten

B&W Lansingerland bij FloraHolland Bleiswijk op bezoek

BLEISWIJK, 9 december 2009 (persbericht) - De binnenlandse markt voor bloemen en planten doet het - gezien de economische crisis - redelijk goed. Er worden dit jaar geen omzetrecords geboekt, maar vergeleken met de exportcijfers valt de ontwikkeling van de bloemen- en plantenverkoop mee. Het dagelijks bestuur en de directie van FloraHolland en de vestigingsmanager van FloraHolland Bleiswijk vertelden dit tijdens het jaarlijks bezoek aan het voltallig college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lansingerland op 8 december aan FloraHolland Bleiswijk. Tijdens dit gesprek kwamen onder meer de ontwikkelingen van FloraHolland in het perspectief van de totale sierteeltsector aan de orde.

Centrale ligging trekt handelsbedrijven
Er werd bij het bezoek ruim aandacht besteed aan de ontwikkelingen van Oostland/Zuidplas. Lansingerland maakt deel uit van Greenport Westland/Oostland, het belangrijkste tuinbouwgebied van ons land, nu en in de toekomst. De bedoeling is dat de gemeente in 2025 ruim 1000 ha duurzame, ultramoderne glastuinbouw heeft, met Green Parc Bleiswijk als (inter)nationaal middelpunt. De tuinbouw levert dan onder meer energie aan de omliggende woningen en bedrijven.

Meerjarenvisie
De meerjarenvisie van FloraHolland waarin FloraHolland Bleiswijk zich ontwikkelt als dé marktplaats voor de sierteeltdetailhandel in Nederland en België sluit prima aan op de visie van de gemeente. Dankzij de centrale ligging is FloraHolland Bleiswijk een belangrijke vestigingsplaats voor handelsbedrijven die veel direct inkopen. Die positie wordt sterker nu de nieuwe aansluiting van de N209 op de A12 en de verbreding van de A12 bijna gereed zijn.

Bleizo, interactieve ontmoetingsplaats voor de tuinbouw Een ander onderwerp dat de revue passeerde was Bleizo. De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer hebben gezamenlijk plannen om Bleizo te ontwikkelen tot een vervoersknooppunt en een zeer modern innovatief bedrijvenpark. Bleizo ligt vlakbij Greenparc Bleiswijk. Het wordt onder meer een interactieve ontmoetingsplaats voor alle sectoren in de tuinbouw. Daarbij wordt het de locatie voor innovatieve en onderwijskundige projecten in het kader van de Greenport Campus op internationale schaal.
Ook is onderzocht of een agri-railterminal haalbaar is. Bleiswijk lijkt daarvoor een geschikte locatie, met alle bedrijven - handel in bloemen en planten én groenten en fruit - die zijn gevestigd op Greenparc Bleiswijk.

Fotobijschrift: Het voltallige college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lansingerland, dagelijks bestuur en directie van FloraHolland en vestigingsmanagement FloraHolland Bleiswijk.