Gemeente Vlaardingen


Vlaardingers over de Buitenlijn

09 december 2009

Astrid Peroti belt met de buitenlijn over een kapotte wipkip

Een aantal Vlaardingers speelde dit jaar een prominente rol in de voorlichtingscampagne voor de Buitenlijn. Eén van hen was Astrid Peroti. Ze was samen met haar zoons te zien op een speelplek, bellend met de Buitenlijn over een kapotte wipkip. Wie is Astrid Peroti en waarom deed ze mee aan de campagne?

Astrid Peroti is leefbaarheidsambassadrice. Ze legt contact met vrouwelijke allochtone Vlaardingers en praat met hen over wat zij doen of graag zouden willen doen. De meeste vrouwen willen wel buitenshuis iets doen, maar durven niet alleen ergens op af te stappen, vertelt Astrid. Wij, de ambassadrices, geven die vrouwen het duwtje dat ze nodig hebben. Laatst sprak ik een moeder aan die langs de lijn naar voetbal stond te kijken. Ze bleek heel goed Frans te spreken. Misschien kan ze straks bijles geven of een opleiding tot docent volgen.

De ambassadrices (Vlaardingen heeft er acht) zijn vrijwilligers en vallen onder het Bureau Welzijnsprojecten. Zo helpt Astrid momenteel met de organisatie van een feest voor de bewoners van Holy-Zuid. Het is de bedoeling dat autochtone en allochtone bewoners elkaar beter leren kennen. We zorgen voor live muziek, drankjes en hapjes.

De gemeente vroeg Astrid of ze wilde poseren voor een affiche over de Buitenlijn. Ze vond dat geen probleem. Astrid: Het is heel goed dat de Buitenlijn er is, al vind ik wel dat mensen ook zelf hun stoepje kunnen schoonvegen. Dat is toch heel normaal? Pas als iets echt kapot is of overlast geeft, zou ik de Buitenlijn bellen.

Meer informatie: www.vlaardingen.nl/buitenlijn.