ABVAKABO FNV

Hoe declareer je reiskosten met OV chipkaart?

In een groot deel van Nederland kunnen OV-reizigers hun reis al betalen met de OV-chipkaart. Geen gehannes meer met strippenkaart of treinkaartjes, gewoon opladen en dan in- en uitchecken in bus, trein, tram of metro. Handig. Maar hoe gaat het met het declareren van dienstreizen voor je werk? Heel simpel: de gemaakte kosten kunnen op twee manieren `bewezen' worden bij de werkgever
* Bij elk verkooppunt, dat wil zeggen elke kaartjesautomaat, kun je een bonnetje laten uitdraaien van de laatste tien ritten.
* Je kunt ook via www.ov-chipkaart.nl onder het kopje `Mijn OV chipkaart' een overzicht krijgen en printen van je gemaakte reizen (ook meer dan tien). Let op: voorlopig alleen beschikbaar voor mensen met een OV-chipkaart op naam.

Reizen met het openbaar vervoer staat overigens op de derde plaats van vervoersmiddelen naar kantoor, zo blijkt uit een onderzoek van ABVAKABO FNV. Als het gaat om openbaar vervoer, het meest wordt gereisd met de trein. Ook al zijn bellers in de stiltecoupé irritant en ergert men zich groen en geel aan vertragingen en overvolle treinstellen.

Veel werkgevers vergoeden OV-reiskosten. Des te meer reden om ook met het gebruik van OV-chipkaart te zorgen dat je je geld terug krijgt!