Deelgemeente Charlois Rotterdam

Emma de lucht in dankzij winnende ballon

De ballon die Emma Hoefnagels (9 jaar) tijdens de Zuiderparkspelen op 20 september opliet, heeft in één dag 220 kilometer afgelegd. De ballon is helemaal in het Duitse plaatsje Bad Bentheim gevonden. Hiermee werd Emma de winnaar van de ballonnenwedstrijd. Op 2 december reikte de voorzitter van deelgemeente Charlois Dick Lockhorst een hele spannende prijs uit aan Emma: ze mag zelf een ballonvaart maken!

Fotobijschrift: De negenjarige Emma (links) kreeg een bon voor een heuse ballonvaart cadeau, omdat haar ballon op zondag 20 september het verst is gekomen (foto: Joost Maaskant) Om Emma extra te verrassen kreeg zij haar prijs op school uitgereikt. Terwijl zij en haar klasgenoten nietsvermoedend aan het werk waren kwam voorzitter Dick Lockhorst haar klas op de Rotterdamse Montessorischool binnen met het cadeau en een bos ballonnen. Onder luid applaus van alle kinderen en de meester kreeg Emma haar prijs. Ze mag samen met iemand een tocht maken in een heteluchtballon. Emma denkt dat ze haar oudere zus Anna meeneemt. Want dankzij haar was ze naar de Zuiderparkspelen gekomen.

Emmas broertje Jesse kreeg een troostprijs. Zijn ballon kwam als eerste aan. Die landde in de dichtstbijzijnde boom.

Voor de school waren er twee grote bouwpakketten van karton, die overgebleven waren van de Zuiderparkspelen.

Zuiderparkspelen

Tijdens de tweede editie van de Zuiderparkspelen op 20 september kon jong en oud meedoen aan allerlei stoere en creatieve workshops, zoals zelf een vlieger maken, nep-wonden schminken en raketten bouwen van PET-flessen. Met als creatief hoogtepunt meebouwen aan de Toren van Zuid. De Zuiderparkspelen zijn een initiatief van deelgemeente Charlois. Meer informatie staat op www.zuiderparkspelen.nl