Deelgemeente Charlois Rotterdam

Opening Meidenvilla in Pendrecht

De deelraad van de deelgemeente Charlois heeft zich er lange tijd sterk voor gemaakt: een meidenvilla in Pendrecht. En op 16 december is het zover! De villa wordt geopend, en vanaf dat moment hebben de meiden uit Pendrecht een plek om met elkaar samen te komen.

Om de opening spetterend te kunnen vieren is door verschillende meiden aan de Kerkwervesingel 62-65 keihard gewerkt. Zij hebben de muren geverfd en de villa ingericht, opdat zij er volgende week helemaal klaar voor zijn.

Op woensdag 16 december is de villa vanaf 19.00 uur geopend voor publiek. En om 19.30 vindt een officiële openingshandeling plaats door dagelijks bestuurder Lionel Martijn. Hij onthult onder andere de nieuwe naam!

Na het openingsfeest kunnen de meiden dan echt gaan bouwen aan een fijne plek, vol met activiteiten. Voor en door elkaar georganiseerd.

Meidenvilla

Een meidenvilla is een veilige en gezellige plek speciaal voor meiden om bijvoorbeeld huiswerk te maken, mee te doen aan cursussen en workshops, voorlichting te krijgen over allerlei zaken waar zij mee te maken kunnen hebben of om gewoon lekker te kletsen over meidendingen in de loungehoek.

Het is vooral de bedoeling dat zij zelf activiteiten organiseren, voor zichzelf en voor hun medebezoekers. De Meidenvilla zal meerdere dagen per week open zijn, na schooltijd en ook in het weekend. Alle meiden vanaf 12 jaar zijn welkom.

Charlois Welzijn en Youth for Christ gaan gezamenlijk aan de slag om de meiden in de Meidenvilla te helpen met alle activiteiten die zij gaan organiseren en ondernemen