Deelgemeente Charlois Rotterdam

Rita: Pendrecht is goed bezig heldin van december!

Het is alweer de zevende maand van de campagne Pendrecht is goed bezig. En de maand december is een speciale maand. Want met alle feestdagen in het vooruitzicht gaat het in december om verdraagzaamheid, of iets betekenen voor mensen die het minder hebben dan jij.

Rita Niks - de Lima is zo iemand, die graag iets voor een ander betekent. Zo werkt ze twee dagen in de week als vrijwilliger in de Rollator Werkplaats en het Pendrecht Museum. Maar daarnaast doet ze ook mee aan het Buren voor Buren project van De Stromen.

Vrijwilligers Verhalen

Naast Rita zijn er nog vele andere mensen die zich in Pendrecht helemaal vrijwillig fantastisch inzetten voor hun omgeving. Die de handjes uit de mouwen steken. Eigenlijk zijn dat allemaal helden. En daarom besteden gaat de hele maand december alle aandacht naar die vrijwilligers. Want hun verhalen achter het vrijwilligerswerk zijn wekelijks te lezen op www.pendrechtisgoedbezig.nl.

Vrijwilligers Verwendag

Maar dat is natuurlijk niet genoeg. De vrijwilligers verdienen een echte verwendag, een dag waarop zij in het zonnetje worden gezet. En dat gebeurt op donderdag 17 december, van 09.00 tot 12.00 uur in het Pendrecht Theater. Ze worden, met dank aan Stichting Wilskracht Werkt, de deelgemeente Charlois en Woonstad Rotterdam, compleet verwend! De inhoud van het programma blijft natuurlijk nog even een verrassing.

Ook vrijwilliger worden?

Wil je ook iets betekenen voor je directe omgeving? Of zelfs daarbuiten? Word vrijwilliger!

Want zelfs hier en daar een uurtje vrijwilligerswerk kan voor een persoon of een organisatie al het verschil maken.

Een van de grootste en belangrijkste organisaties voor vrijwilligerswerk in Pendrecht is Stichting Wilskracht Werkt. Via deze organisatie zijn al heel wat Pendrechtenaren actief en het worden er alleen maar meer. Wilskracht werkt heeft veel verschillende opdrachten. Zo vind je altijd een functie die echt bij je past.

Heb jij interesse in vrijwilligerswerk via Wilskracht Werkt? Kijk dan eens op de website, www.wilskrachtwerkt.nl. Bel voor meer informatie naar 010 - 480 78 90, stuur een e-mail naar info@wilskrachtwerkt.nl, of loop gewoon eens binnen op het Wijkservicepunt op Plein 1953.