Gemeente Goes

Tentoonstelling Afrikaanse stripkunst uitgesteld

De tentoonstelling Picha, die as. vrijdag geopend zou worden in het voormalige postkantoor aan de Grote Markt in Goes, moet uitgesteld worden. De tentoonstelling, met o.a. werk van 18 striptekenaars uit Afrika, staat nog vast op een vliegveld in Sao Paolo. De douane geeft de tentoonstelling niet vrij. NCDO stelt alles in het werk om het werk alsnog naar Nederland te krijgen.

Picha, een initiatief van NDGO, was eerst te zien in het Afrika Museum in Berg en Dal en ging daarna op tournee naar Mallorca (Spanje), Lagos (Nigeria), en Sao Paolo (Brazilië). Goes is de eindbestemming van de reizende tentoonstelling.

Â

Zodra de tentoonstelling in Nederland is, wordt een nieuwe datum vastgesteld.

Â

Â

Programma Goes Afrika

Dinsdag 15 december

Mother Africa - Circus of Joy! in Theater de Mythe

Wervelende circusshow met acrobatiek, kleurrijke kostuums en betoverende dansen Opzwepende Afrikaanse ritmes, kleurige kostuums, de meest indrukwekkende acrobatische acts en razendsnel voetenwerk van de beste dansers: dit is Mother Africa - Circus of Joy! Vernieuwende en spectaculaire show voor het hele gezin. De liefde voor het continent wordt door het internationale gezelschap op onvergetelijke wijze overgebracht. Kijk je ogen uit tijdens de waanzinnige acts van de jonge groep Afrikaanse atleten. Kleurrijke mensen, de rijke cultuur, prachtige kleuren en opzwepende muziek: alle elementen die Afrika zo intrigerend maken, komen terug in deze show Toegang: ⬠32,50. Aanvang: 20.00 uur in Theater de Mythe. Meer informatie op www.theaterverkoopzeeland.nl.

Â

Woensdag 16 december

Lezing Renske de Greef in bibliotheek

Afrika door de ogen van de schrijfster

Meisjes die overdag aidsbabyâs tegen hun borst drukken en âs avonds laveloos met een Masai staan te tongzoenen in een Afrikaanse disco. Fascinerend, vond Renske de jongeren die âgoedâ willen doen in het arme continent waar zij een aantal keren verbleef. Onder andere daarover gaat haar onlangs verschenen roman âEn je ziet nog eens watâ, een met vaart geschreven, komisch portret van de nieuwste subcultuur: die van jonge vrijwilligers in Afrika. Al even levenswaardig en met deels dezelfde thematiek is de verzameling columns getiteld âSeks in Afrikaâ, die voor een paar euro te koop is bij Boekhandel Het Paard van Troje. Start lezing 20.00 uur. Toegangskaarten à ⬠5,00 incl. drankjes verkrijgbaar bij: bibliotheek Goes, boekhandel Het Paard van Troje en reisbureau René.

Â

Â

Â

Â

Â
Â