Rochdale


8 december 2009
Asbest verwijderen in Staghof om cv-ketels te vervangen

Woningstichting Rochdale gaat de cv-ketels vervangen in het complex Staghof in Amsterdam Noord. Omdat in de centrale verwarmingkasten van de trappenhuizen een tussenschot zit dat uit asbest bestaat, moet deze eerst worden verwijderd. De werkzaamheden vinden per trappenhuis plaats, daarom wordt aan de bewoners gevraagd om de hele dag elders door te brengen.

In de verwarmingskasten van Staghof zijn de tussenschotten een aantal jaren geleden behandeld met een coating en voorzien van een sticker. In een aantal kasten zijn de tussenschotten beschadigd. Rochdale wil het zekere voor het onzekere nemen en uit gezondheidsoverwegingen alle schotten verwijderen.

Asbestbeleid
Woningstichting Rochdale heeft in 2008 haar asbestbeleid vernieuwd. Niet alleen omdat er nieuwe regelgeving is, maar omdat de woningstichting de veiligheid van huurders belangrijk vindt. Om duidelijkheid te krijgen over mogelijke aanwezigheid van asbest in huurwoningen en complexen van vóór 1993, heeft Rochdale dit proefsgewijs onderzocht.

Planning werkzaamheden
De bewoners hebben onlangs een brief gekregen van Rochdale waarin de werkzaamheden worden aangekondigd. Op de dag dat hun woning aan de beurt is, luidt het advies om in alle vroegte - om 06.45 uur - te vertrekken. Men heeft dan de mogelijkheid om te verblijven in een hiervoor vrijgemaakte woning in het complex. Om 7 uur gaat het trappenhuis dicht. Vanaf 17 uur s middags kan men weer naar de woning terugkeren. De werkzaamheden worden aangepakt per trappenhuis en gaan volgens planning begin januari 2010 van start. De woningen aan Reling
1-48 zijn als eerste aan de beurt, vervolgens richting Staghof. De bewoners horen uiterlijk twee weken voor aanvang van de werkzaamheden wanneer hun woning aan de beurt is. Tegen die tijd neemt Rochdale contact met hen op om een en ander goed af te stemmen.

Vragen
Mocht u vragen hebben, dan kunt u op werkdagen van 9:00 uur tot 9:45 uur contact opnemen met Rochdale Zaandam via 075 - 653 3222. Meer informatie over asbest kunt u ook vinden op de website van het ministerie van VROM www.vrom.nl.

o-o-o