Rochdale


4 december 2009
De Brede HOED vordert

Het leek enige tijd stil te zijn rond de ontwikkeling van De Brede HOED, de hoek van de D.J. den Hartoglaan/Prins Mauritslaan/Prinses Beatrislaan, maar achter de schermen is hard gewerkt! Voor de ontwikkeling van deze hoek is door Köther Salman Koedijk Architecten een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is aan omwonenden en andere belangstellenden gepresenteerd. De reacties op het voorlopig ontwerp waren positief. Nu is er een definitief ontwerp gemaakt en is de bouwaanvraag bij de gemeente ingediend, zodat er binnenkort een besluit kan worden genomen.
De verwachting is dat in mei 2010 gestart wordt met de bouw van De Brede Hoed.

Behoud kerktoren
Voor het ontwikkelen van De Brede HOED is een nieuw gebouw nodig op deze locatie. De gemeenteraad van Diemen heeft aangegeven dat bij de nieuwbouw gestreefd moet worden naar het behoud van de karakteristieke kerktoren. De gemeente heeft een studie uit laten voeren naar de mogelijkheden tot behoud. Bij die studie is de Historische Kring Diemen betrokken geweest.
Uit de studie komt naar voren dat behoud van de kerktoren technisch mogelijk is. De kosten van het behoud geven eveneens geen aanleiding om tot sloop te besluiten. Als uitgangspunt geldt dus dat de kerktoren van De Schuilplaats behouden blijft.

Koop- en huurwoningen
Woningstichting Rochdale en haar ontwikkelbedrijf Delta Forte gaan de Brede HOED ontwikkelen. Op de begane grond komen huisartsen, een Ouder-Kind-Centrum en het Centraal Servicepunt dat nu aan de Burg. Van Tienenweg is gevestigd. Er komen waarschijnlijk ook nog andere zorgvoorzieningen in het gebouw, nog niet duidelijk is welke dat zijn. Op de verdiepingen daarboven komen woningen. Er komen 33 woningen waarvan een deel sociale huur en koopwoningen. De verhuur en verkoop van de woningen wordt geregeld door Rochdale en Delta Forte. Te zijner tijd zal hierover info verstrekt worden.

Wat is een Brede HOED?
In 2003 heeft de gemeente De Schuilplaats aangekocht om daar een praktijkruimte voor huisartsen te realiseren: Huisartsen Onder Eén Dak (HOED). Vanwege het belang van goede zorgvoorzieningen in Diemen (Centrum), voor nu en voor de langere termijn, wordt uitgegaan van het samenbrengen van meerdere zorgverlenende functies op deze locatie. De herontwikkeling van dit gebied wordt daarom "De Brede HOED" genoemd.

o-o-o