Persbericht: Het Scheper Ziekenhuis levert TopZorg in Drenthe

09/12/2009 11:04

Menzis zorg en inkomen

Het Scheper Ziekenhuis te Emmen heeft vier nieuwe Menzis TopZorg contracten binnengehaald. De nieuwe TopZorg contracten betreffen: amandelen knippen, knie- en heupprotheses en rughernia-operaties. In 2009 ontving het Scheper Ziekenhuis vier contracten, in totaal heeft het Scheper Ziekenhuis nu acht TopZorgpredikaten. Namens Menzis reikte Ria Stegehuis, directeur Zorgmanagement, dinsdag 8 december symbolisch de predikaten uit aan de heer Rutgers, voorzitter Raad van Bestuur van het Scheper Ziekenhuis.

Moeten bij je kind de amandelen worden verwijderd, dan wil je erbij zijn als hij of zij onder narcose wordt gebracht. In een KNO-poli met het TopZorg-predikaat kan je daarop vertrouwen.

Vermoedt je huisarts een acute hernia, dan word je bij een TopZorg-ziekenhuis binnen twee weken gezien. Landelijk duurt dat gemiddeld vier weken. En je kunt er op rekenen dat er een MRI-scan wordt gemaakt. Dit zijn slechts twee voorbeelden van TopZorg. Basis is altijd de zeer goede medische kwaliteit. Ook informatievoorziening en bejegening zijn bovengemiddeld goed. Alles langs de meetlat van de patiënt.

Scheper Ziekenhuis: trots

Het Scheper Ziekenhuis is blij met de acht TopZorgpredikaten die het inmiddels heeft. Bestuursvoorzitter Maarten Rutgers: 'We zijn er trots op dat we, naast de vier TopZorgpredikaten die we in 2009 reeds ontvingen, voor 2010/2011alleTopZorg predikaten in de wacht hebben gesleept. Uitgangspunt voor ons is om de patiënt de best mogelijke zorg op de kortst mogelijke termijn te bieden. Deze acht TopZorgpredikaten zijn voor ons een bevestiging dat we daarmee op de goede weg zijn!'

NPCF

Ook de Nederlandse Patiënten Consumentenfederatie (NPCF) is enthousiast over de nieuwe TopZorg-contracten. Atie Schipaanboord, directeur Beleid en Innovatie van de NPCF: "We vinden het mooi dat mede op basis van patiëntencriteria zorg en TopZorg zijn ingekocht."

Menzis TopZorg

In 2009 begon Menzis met TopZorg. Uitgangspunt: niemand weet zo goed wat bij ingrepen belangrijk is voor de patiënt als de patiënt zelf. Samen met medisch specialisten, kwaliteitsinstituten en gespecialiseerde patiëntenverenigingen heeft Menzis daarom de wensen en eisen in kaart gebracht en inmiddels voor negen behandelingen ingekocht. Dit jaar en volgend jaar lopen de tweejarige contracten van ingrepen rond borstkanker, staar, meniscus, spataderen en liesbreuk. Voor 2009 en 2010 komen daar heup- en knie-implantaten, lage-rughernia en amandelen bij. De Menzis Zorgmakelaar adviseert klanten om naar TopZorg te gaan, maar laat de keuze altijd aan de klant.

Op de foto, van links naar rechts: Ria Stegehuis, Maarten Rutgers en Els Groen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.menzis.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,