Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.40 uur

Utrecht, 09-12-2009

Tassenrollen

DE BILT De politie hield dankzij een getuige op dinsdag 8 december twee verdachten aan voor het stelen van een portemonnee uit een tas.

Rond 13.50 uur bevond een 16-jarig meisje zich met haar moeder en grootmoeder in een winkel aan de Looydijk. Terwijl de grootmoeder fruit aan het afwegen was, zag het meisje dat een vrouw en een meisje erg dicht bij haar oma stonden. Enkele minuten daarna ontdekte de grootmoeder dat haar portemonnee uit haar tas, die in haar arm hing, was gestolen. Het 16-jarige meisje had door dat dit wel door de vrouw en het meisje moest zijn gebeurd.

Het 16-jarig meisje liep naar buiten om te kijken of zij de verdachten nog zag lopen. Zij trof hen bij een pinautomaat aan de Hessenweg aan. Het tweetal rende weg en het meisje rende achter hen aan, terwijl zij haar moeder belde. Die zei dat zij direct 112 moest bellen, wat zij deed. Zij bleef de verdachten volgen en agenten konden de twee verdachten zodoende op het Burgemeester van Heemstratwartier aanhouden. Het ging om een meisje van 14 jaar uit Nieuwegein en een vrouw van 21 jaar uit Amsterdam. Zij bleken inderdaad in het bezit van de gestolen portemonnee te zijn. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.