Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Actieweek Feijenoord trapt af met bloembollen

Stadstoezicht, Roteb, Woonstad Rotterdam, Gemeentewerken (Werf Feijenoord), politie, Sonor Zuid Opbouwwerk, deelgemeente Feijenoord. Ze waren er allemaal afgelopen maandag om samen met bewoners bloembollen te planten in het Eco Kinderpark. Daarmee ging de actieweek schoon en heel in de wijk Feijenoord van start.

Portefeuillehouder René Kronenberg dankte bij de opening de bewoners voor hun positieve bijdrage tijdens een eerder gehouden schouw in dit deel van de wijk: "Alles lukt niet gelijk, de goede ideeën en voorstellen hopen we in de toekomst verder uit te werken en ook uit te voeren. Maar dan kunnen we niet alleen, daar hebben we jullie hulp bij nodig. De bevindingen van jullie als bewoners willen we, voor zover mogelijk, meenemen in de actieweek", aldus Kronenberg.

Extra
In de actieweek gebeurt erg veel. Er wordt onder andere extra werk gedaan om zwerfvuil terug te dringen. Stadstoezicht gaat goed opletten of hondenbezitters zich aan de regels houden en controleert op fietswrakken. Gemeentewerken voert kleine straatreparaties uit. Er wordt graffiti verwijderd die de buurt ontsiert. Op woensdagmiddag gaan afvalbutlers de wijk in om mensen aan het denken te zetten over hoe ze moeten omgaan met hun afval. Vrijdag staan er containers, waar iedereen gratis zijn grofvuil naar toe kan brengen.

Voor meer informatie over de actieweek die tot en met vrijdag 11 december duurt, belt u met Deborah Heijkoop, operationeel coördinator van deelgemeente Feijenoord, via (010) 291 63 43 of (06) 13 68 64 70. E-mailen kan ook: d.heijkoop@feijenoord.rotterdam.nl.

Bloembollen planten in het Eco Kinderpark, iedereen deed hieraan mee. (foto deelgemeente Feijenoord)