Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 9 december 2009

* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN VOOR AANRANDING

VLAARDINGEN - De politie hield vrijdag 27 november een verdachte aan voor een aanranding. Omstreeks half negen kregen agenten een melding van aanranding aan de Van Hogendorplaan. Een 24-jarige vrouw was aangerand en op de grond gegooid. Het slachtoffer kon een goed signalement geven. Dat werd direct verspreid, waardoor agenten van het fietsteam rond kwart voor negen een verdachte konden aanhouden op de Adriaan Paauwstraat. De verdachte, een 24-jarige Rotterdammer, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ARRESTEERT DRIE VERDACHTEN VOOR INBRAAK

ROTTERDAM - De politie heeft zaterdag en maandag drie verdachten aangehouden voor de inbraak in een kelderbox aan de Korhaanstraat. Het drietal wordt ervan verdacht vrijdagavond rond 23.45 uur te hebben ingebroken in een kelderbox. Een getuige zag drie jongens weglopen met een aantal dozen. Terwijl hij de politie belde, volgde hij hen toen ze via de Wielewaalstraat de Dorpsweg opliepen in de richting van het Maastunnelplein. Op de Dorpsweg troffen agenten een 18-jarige Rotterdammer aan die zich half verstopte achter een busje. Bij de aanhouding troffen de politiemensen in zijn mouw een dvd aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau. Naar aanleiding van andere tips konden de twee andere verdachten, Rotterdammers van 19 en 20 jaar oud, maandag worden aangehouden. Zij hebben bekend. De politie zet het onderzoek voort.


* GROTE VUURWERKVANGST
SPIJKENISSE - Na een tip van getuigen troffen politieagenten van het district de Eilanden dinsdagavond een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan.
Op basis van binnengekomen informatie werd rond 18.30 uur een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Snoekenveen in Spijkenisse. Op de vraag of er vuurwerk in huis was, antwoordde de 46-jarige bewoonster bevestigend. Vervolgens overhandigde ze een grote hoeveelheid vuurwerk. Het ging om ongeveer 1350 stuks waaronder zogenaamde bermuda's, nitraten, strijkers en vlinders. De vrouw wordt bekeurd voor het vuurwerkbezit.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN VOOR POGING INBRAAK

ROTTERDAM - Politiemensen hebben woensdagochtend vroeg, rond 3.30 uur, twee mannen aangehouden die probeerden in te breken in een eetcafé. De agenten kregen een melding dat de twee een deur probeerden open te breken van een eetcafé aan het Rododendronplein. Toen de inbrekers werden betrapt, gingen zij er vandoor. Na een korte achtervolging werd één van hen aangehouden in de Vuurpijlstraat en de ander op de Peppelweg. De twee Rotterdammers, 18 en 22 jaar, zijn overgebracht naar een politiebureau. Een breekijzer dat ze tijdens hun vlucht weggooiden, is teruggevonden en veiliggesteld. In de deurpost van het eetcafé werd ook nog een schroevendraaier aangetroffen.