Gemeente Alphen aan den Rijn

Overleg samenleving en religie officiëel van start

Het Overleg samenleving en religie gaat zich in 2010 over een aantal belangrijke themas in de samenleving buigen. Dat is de uitkomst van een aantal gesprekken tussen de vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen in Alphen aan den Rijn en burgemeester Wim de Gelder.

Themas
Deze gesprekken vonden plaats op initiatief van de burgemeester, gesteund door een motie van de raad. Afgesproken is een Overleg samenleving en religie te starten, waar vertegenwoordigers van alle Alphense geloofsgemeenschappen aan mee doen. Burgemeester Wim de Gelder is blij met dit resultaat. Het komende jaar wordt een aantal themas besproken, zoals huiselijk geweld, eenzaamheid, jeugdproblematiek als agressie en verslaving, nazorg van ex-gedetineerden en schuldhulpverlening. Dit zijn voor ons belangrijke themas. De meerwaarde van dit overleg is dat wij horen wat er onder hun achterban leeft. En andersom zijn zij voor ons belangrijke partners om op deze themas hun achterban te bereiken. Zo ontstaat er een wisselwerking.

Werkwijze
Per thema wordt een trekker benoemd. De deelnemers aan het overleg kunnen zich aanmelden voor een thema. Deze themagroep zoekt zelf zijn informatie op en de gemeente stelt de bij haar bekende informatie beschikbaar. Daarnaast worden ook mensen uitgenodigd die nu al veel kennis hebben van deze onderwerpen.

Vacature
Burgemeester Wim de Gelder is tijdelijk voorzitter van dit Overleg samenleving en religie. Het Overleg is nog op zoek naar vrijwilligers, die de taak van onafhankelijke voorzitter en administratieve ondersteuning op zich willen nemen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen