Gemeente Elburg


WMO raad
Gemeente
Elburg

Verslag gehouden vergadering

Datum 2 november 2009
Afwezig met kennisgeving:

- Peter van der Burg

- Roland Wienbelt


1. Opening:

De voorzitter (vz) opent om 19.30 uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Een bijzonder woord van welkom aan de gast van deze avond Jan Willem Koopman die een toelichting zal geven op het onderwerp "Breedtesport in Elburg". Daarnaast een welkom aan Wilanda van Deutekom, de opvolgerster van Mellanie Dooleweerd, die als vertegenwoordigster van de jeugd zitting heeft genomen in de Wmo-raad.


2. Mededelingen:

De secretaris verzoekt de leden nogmaals om een overzicht van de activiteiten te maken aan de hand van het uitvoeringsplan Wmo 2010. Dit overzicht graag z.s.m. per mail opsturen.


3. Post:

o Woonzorg Unie Veluwe en Zorgpalet Gelre Noord fuseren in Woonzorg Unie Veluwe o Odyssee, trainings- en adviesaanbod o Hr. Jonkman, bezwaar legeskosten gehandicaptenparkeerkaart o SGBO tevredenheidsonderzoek Wmo, bijeenkomst op 24 november 2009 o Regio N-Veluwe, startbijeenkomst Mantelzorg op 17 november 2009
- deelnemer Bert van Apeldoorn o Regio N-Veluwe regionaal Opvoeddebat op 18 november 2009 o Zorgbelang, regionale studiedag op 1 december het onderwerp is communicatie en achterbanraadpleging. In zalencentrum Pineta te Nunspeet van 19.30-22.00 uur deelnemers: Henk Visch, Gerrit Magrée, Cor Pieters, Bert van Apeldoorn en Brigitte Hemming. (d.z.v. de secretaris zijn de deelnemers bij Zorgbelang aangemeld).


4. Vast stellen agenda:

Over de nota Jeugdbeleid is afgelopen week een advies uitgebracht aan het College dus pt 8 van de agenda kan vervallen.


5. Verslag vorige vergadering:

Het verslag wordt ongewijzigd goed gekeurd.


6. Breedtesport:

Het doel van de breedtesportimpuls was de gemeenten te stimuleren het lokale sportaanbod te verbeteren. De resultaten van de breedtesportimpuls zijn beschreven in een duidelijk rapport dat gezamenlijk wordt door genomen. De belangrijkste conclusies zijn: o binnen de gemeente Elburg wordt op sportgebied een accommodatiebeleid gevoerd; o subsidieregeling breedtesport heeft bijgedragen aan de kwaliteit en bereikbaarheid van breedtesport;
o de gemeente Elburg kent geen sportnota en de doelstellingen zijn niet vast gelegd.


1




Aanbevolen wordt:

o breedtesport te continueren en de integraliteit te bevorderen door relaties aan te gaan met andere beleidsvelden;
o het schrijven van een nota waarbij in het voortraject aan de Wmo-raad de mogelijkheid geboden wordt om mee te denken.


7. Klanttevredenheidsonderzoek Doe'th:

De vz en Bert van Apeldoorn zullen in gesprek gaan met de betreffende ambtenaar over de resultaten van het onderzoek. Hierna zal een advies worden geschreven.


8. Nota Jeugdbeleid:

Agendapunt is vervallen.


9. Breed Overleg:

Het jaarlijks te houden Breed Overleg zal gehouden worden in februari of maart. Tijdens dit overleg zullen de thema's "Woonservicegebieden" en "Gewoon Gemak" aan de orde komen. Deze thema's komen ter sprake tijdens de vergadering in december. Verzoek aan de leden om zich te verdiepen in de onderwerpen.


10. Stand van zaken werkgroepen:

Henk Visch:
o de samenstelling van het boekwerk "Individuele voorzieningen" ligt even stil; o op 16/11 worden de namen bekend gesteld van 9 aanbieders voor huishoudelijke hulp; o m.b.t. de leges invalidenparkeerkaart zal d.z.v. het Gehandicaptenberaad een brief worden gestuurd aan het college met het verzoek de leges terug te brengen tot normale proporties.

Wim v.d. Worp:
o Project "Gewoon Gemak" loopt;
o De nieuwe voorzitter van de seniorenraad heeft zich gepresenteerd; o I.v.m. de perikelen rondom de sluiting van de Rabobank kantoren in 't Harde en Doornspijk hebben Wim v.d. Worp en de voorzitters van de Wijkcomités 4 november contact met de Rabobank.

Bert van Apeldoorn:
o Mantelzorggroep komt bijeen met Zorgbelang het gesprek zal gaan over hoe op de beste wijze informatie kan worden door gegeven door de achterban aan de vertegenwoordiger in de Wmo- raad.


11. Rondvraag:

Wilanda van Deutekom:
Graag in de agenda aangeven of een bijlage ter info is of een discussiestuk etc.


12. Sluiting:

De vz sluit om 22.00 uur onder dankzegging voor inbreng en aanwezigheid de vergadering.

Elburg, 7 december 2009

J. Wierts B. Hemming Secretaris Voorzitter


2