Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 december 2009

Twee mannen aangehouden na vernieling

Enschede

Dinsdagavond 8 december werden aan de Sibculobrink in Enschede twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht vernielingen te hebben gepleegd in een leegstaande woning aan die straat.

Door de woningbouwvereniging werd dinsdagmiddag gemeld dat men het vermoeden had dat er personen aanwezig waren in een leegstand pand van hen aan de Sibculobrink in Enschede. Er werd niemand aangetroffen, wel werd geconstateerd dat er persoenen aanwezig waren geweest en dat sloten en kozijnen waren verbroken om binnen te komen. Een en ander werd opnieuw door de woningbouwvereniging afgesloten en dinsdagavond werd door de politiemensen rond 22.15 uur geconstateerd dat de sloten en de kozijnen opnieuw waren geforceerd. Een deur waar de politiemensen 's middags nog door naar binnen waren gegaan was nu gebarricadeerd. Op aankloppen werd opengedaan en in de woning werden twee mannen aangetroffen. Beiden, een Enschedeer van 44 jaar en een man zonder vaste woon of verblijfplaats van 40 jaar, werden aangehoudenen overgebracht naar het bureau. Hier zijn ze in verband met het onderzoek naar o.a. de vernielingen opgesloten. Door de woningbouworganisatie wordt aangifte gedaan. (2009060682)

Aangehouden na ernstige mishandeling

Enschede

Inhoud - 6Een man uit Enschede is dinsdag 8 december aan het begin van de avond ernstig gewond geraakt bij een mishandeling op het Van Heekplein in Enschede. De vermoedelijke dader is in de loop van de avond elders in Enschede aangehouden.

Dinsdagavond 8 december rond 19.20 uur werd gemeld dat er op het van Heekplein in Enschede een man in elkaar geslagen zou zijn. Politiemensen troffen midden op het plein een man liggend op de grond aan met een behoorlijke hoofdwond en hij was niet aanspreekbaar. Wel herkenden de politiemensen de man als zijnde een 54-jarige Enschedeer. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit meerdere getuigenverklaringen werd duidelijk dat een 33-jarige Enschedeer verantwoordelijk was geweest van de mishandeling. Er waren problemen ontstaan over de verdeling van een aantal blikjes bier en de 33-jarige had het slachtoffer daarop geschopt en geslagen die toen met zijn hoofd op een stenen bank was gevallen. De officier van justitie gaf toestemming voor de aanhouding van de 33-jarige die later op de avond, rond 22.15 uur werd aangehouden aan de Molenstraat in Enschede. Hij werd meegenomen naar het bureau en daar voor nader onderzoek opgesloten.w's (2009060719....)

Man aangehouden nadat hij had gegeten zonder te betalenKop

EnschedePlaats

Een man uit Enschede, veelpleger, is dinsdagavond aangehouden nadat hij bij een Enschedees restaurant voor 42 euro had gegeten en dit niet kon betalen.

Een 65-jarige Enschedeer werd dinsdagavond 8 december om 22.00 uur aangehouden nadat door een restauranthouder aan de Wesselernering in Enschede, was doorgegeven dat de man zijn rekening niet kon betalen. Bleek dat hij voor ruim 42 euro had genuttigd.Inhoud - 6 w's De restauranteigenaar deed aangifte en de 65-jarige werd aangehouden. Bij navraag bleek de man voor te komen op de lijst van verplegers en is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld en zal hij bij justitie worden voorgeleid. (2009060757....)

KopVier jongens aangehouden voor baldadigheid

HengeloPlaats

Vier jongens uit Borne zijn woensdagmorgen 9 november aangehouden. Zij worden ervan verdacht een groot aantal afvalcontainers omver te hebben gegooid. Een aantal lag zelfs midden op de Bornsestraat in Hengelo, wat gevaarlijke situaties zou kunnen veroorzaken.

Rond 01.05 uur werd woensdagmorgen 9 december gemeld dat vier jongens op de Bornsestraat bezig waren afvalcontainers omver te gooien. Meerdere werden er omvergeschopt aangetroffen, ook op de rijbaan van de Bornsestraat. Deze laatste containers zijn direct door de politie van de rijbaan verwijderd omdat dat gevaarlijke verkeerssituaties zou kunnen opleveren. Een onderzoek werd ingesteld en even later werden op de Torenlaan in Hengelo vier jongens aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeden. In eerste instantie ontkenden de vier maar na wat aandringen kwam de aap uit de mouw en bekenden ze dat zij de afvalcontainers hadden omgegooid. De vier, allen uit Borne en 15 jaar, zijn meegenomen naar het bureau waar hun ouders zijn gebeld. Na verhoor zijn ze door hun ouders meegenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.Inhoud - 6 w's (2009060770....)

Drie gewonden bij aanrijdingKop

HaaksbergenPlaats

Bij een frontale aanrijding op het fietspad naast de Eibergsestraat in Haaksbergen, raakten dinsdagmorgen 8 december drie personen gewond. Een vierde bleef ongedeerd.

Dinsdagmorgen 8 december om ongeveer 07.50 uur werd een aanrijding gemeld op het fietspad langs de Eibergsestraat in Haaksbergen. Bleek dat een 44-jarige Haaksbergenaar op zijn bromfiets over het fietspad aan de rechterzijde van de Eibergsestraat had gereden in de richting van Eibergen. Bij hem achterop zat een 15-jarige jongen uit Haaksbergen. Vanuit de tegenovergestelde richting, dus aan de verkeerde zijde van de weg, kwamen plotseling twee fietsers aanrijden. Doordat het nog donker was en het hard regende, zagen ze elkaar te laat en ontstond een frontale aanrijding tussen een van de fietsers en de bromfietsbestuurder. De tweede fietser, een 15-jarige jongen uit Neede kon nog net de berm in rijden. De bromfietsbestuurder, zijn passagier en de fietser die de aanrijding veroorzaakte, 15-jaar en ook uit Neede, werden alledrie met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Inhoud - 6 w's (2009060526....)

Bromfietster rijdt achterop stilstaande auto en raakt gewondKop

EnschedePlaats

Een 23-jarige bromfietsbestuurster uit Hengelo raakte dinsdagmiddag 8 december om ongeveer 17.25 uur gewond bij een aanrijding op de Hasselerbaan in haar woonplaats. Zij reed achterop een stilstaande auto van een 27-jarige Hengelose die stilstond in een rij wachtenden. Het slachtoffer werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Inhoud - 6 w's (2009060715....)

15 bekeuringen i.v.m. rijden in verboden richtingKop

WierdenPlaats

Dinsdagmiddag 8 december tussen 16.50 en 17.30 uur is door de politie gecontroleerd op de Bongerd in Wierden. Sinds een aantal weken is daar de verkeerssituatie gewijzigd en geldt er een verplichte rijrichting over de Bongerd in de richting Stationsstraat. Men mag daar alleen nog maar linksaf naar het Station. Omdat er veel klachten waren dat dit werd genegeerd, is er gecontroleerd. In de 40 minuten dat dit werd gedaan gingen 15 automobilisten dan wel automobilistes in de fout en zij hebben een proces-verbaal gekregen. De controles zullen worden voortgezet.




Politie Twente