Gemeente Winschoten


Ondertekening convenant Torenstraat

Dinsdag 8 december hebben de heer E. Telkamp van de Stichting Outlet en Funshoppingcentre "Carillon" en burgemeester P. van der Zaag een convenant ondertekend. Het convenant Torenstraat houdt in dat bovengenoemde partijen zich inspannen om tot een gezamenlijke aanpak te komen voor opwaardering van de Torenstraat.
In het convenant geeft de gemeente Winschoten aan verantwoordelijk te zijn voor het ontwikkelen en beheren van de openbare ruimte. In samenwerking en in overleg met de stichting "Carillon" stelt de gemeente een plan op voor de opwaardering van de openbare ruimte van de Torenstraat. De gemeente laat zich hierin bijstaan door Van Helden & Partners Architecten te Groningen.

In het convenant staat ook dat de ondernemers in de Torenstraat individueel verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en het beheer van hun panden. Zij zullen een inspanning leveren om een positieve bijdrage te leveren aan de opwaardering van de Torenstraat. De stichting "Carillon" zal in overleg met de ondernemers van de Torenstraat komen tot breed gedragen ideeën, concepten en visies voor de toekomst.