Gemeente Winschoten


Betaald parkeren in Winschoten

Per 1 januari 2010 worden de parkeertarieven in Winschoten verhoogd van EUR 0,60 naar
EUR 0,80 per uur. Dit is de eerste aanpassing in de tarieven sinds 2001! Per dezelfde datum zal ook voor het parkeren aan de noordzijde van De Klinker moeten worden betaald.
De gemeente Oldambt staat de komende jaren voor forse investeringen in wegen, parken en gebouwen. Om dit te kunnen betalen worden onder andere gemeentelijke heffingen aangewend. Onder gemeentelijke heffingen vallen bijvoorbeeld de opbrengsten van betaald parkeren. De jaarlijkse opbrengst hiervan wordt deels gebruikt voor vaste lasten en gaat deels naar de algemene gemeentelijke reserve waaruit regulier onderhoud en investeringen worden gedaan.

Om onderhoud en investeringen de komende jaren op peil te houden is het noodzakelijk dat de parkeertarieven per 1 januari 2010 worden verhoogd. In dit kader wordt ook het gebied waarvoor parkeerders moeten betalen uitgebreid. Voor het gebied aan de noordzijde van de voormalige Klinker geldt hetzelfde beleid als voor de overige betaalde parkeerplaatsen. Dit houdt in dat er moet worden betaald van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur. Op de zaterdag geldt betaald parkeren vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur.