Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Den Haag Ons kenmerk

3 december 2009 VO/OK/75461

Onderwerp
Vaststelling vakantiedata

Geachte heer Van der Beek en geachte heer Hulshof, Uw brief aan de minister met uw voorstel om de vakantiespreiding in de zomervakantie af te schaffen is in goede orde ontvangen. Omdat het onderwerp schoolvakanties in mijn portefeuille zit, heb ik de beantwoording van uw brief van hem overgenomen.
Zoals u ook in uw brief beschrijft is er op dit moment een evaluatie gaande naar de effecten van de regeling vakantiespreiding. Met deze evaluatie worden verschillende opties voor een nieuwe regeling vakantiespreiding verkend. Daarin worden ook de onderwijskundige en schoolorganisatorische elementen betrokken.

Zoals u op site van OCW heeft kunnen lezen verwacht ik een nieuwe regeling te publiceren in 2009; de opbrengsten uit de evaluatie alsmede uw suggesties zullen in de besluitvorming voor die regeling worden meegewogen.
De regeling vakantiespreiding wordt door OCW vastgesteld in overleg met de ministeries voor LNV en EZ. Daarnaast zijn er ook andere organisaties bij betrokken, waaronder de NBTC, de ANVR, de PO- en de VO-Raad.
Ik dank u hartelijk voor uw inbreng.

Met vriendelijke groet,

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Rijnstraat 50, Postbus 16375, 2500 BJ Den Haag T +31-70-412 3456 F +31-70-412 3450 W www.minocw.nl Contactpersoon: W.T.H. Timmerman T +31-70-412 4400 IPC 2650 w.t.h.timmerman@minocw.nl