UMC Utrecht


UMC Utrecht website vierde in lijst

UMC Utrecht vierde in lijst beste ziekenhuiswebsite van Nederland

Utrecht, 2 december 2009. Het UMC Utrecht staat op nummer 4 in de gepubliceerde `Zorgwebmonitor', een landelijk onderzoek naar de internetprestaties van 92 ziekenhuisorganisaties in het hele land. Het UMC Utrecht is van een 17e plaats vorig jaar gestegen naar een 4e plaats dit jaar. De uitslagen zijn te vinden op www.zorgwebmonitor.nl.

De website www.umcutrecht.nl behaalt goede scores op een aantal onderzochte onderdelen. De gebruiksvriendelijkheid en elektronische dienstverlening worden beoordeeld als goed. De technische performance, transparantie, het centraal stellen van de patiënt scoren een dikke voldoende.

Onderzocht is welke onderdelen ziekenhuizen op hun websites hebben staan: bijvoorbeeld de mogelijkheid om digitaal afspraken te maken en het hebben van een zoekmachine, maar ook de aanwezigheid van een portal, rss-feeds en patiëntenrechten en het aanbieden van luisterversies en informatie in vreemde talen.

De Zorgwebmonitor is dit jaar voor de derde keer uitgevoerd. Het is een initiatief van vier organisaties die diensten leveren op de vakgebieden marketing en communicatie, internet, ict en onderzoek, advies en detachering. Een toetsingscommissie van professionals uit de zorg houdt de kwaliteit en objectiviteit van het onderzoek in de gaten.
woensdag 9 december 2009