FloraHolland


+ Aanvoerbrieven zelfprinten

Cursus Inkopen in Aalsmeer succesvol afgerond

Zeventien aspirant-inkopers behalen diploma

AALSMEER, 9 december 2009 (persbericht) - Vorige week is bij FloraHolland Aalsmeer de cursus Inkopen succesvol beëindigd. Zeventien cursisten hebben de reeks van tien lesavonden afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Daarnaast is de meest vaardige klokinkoper, Jordy Turk, beloond met een stimuleringsprijs: een tegoedbon voor het volgen van een andere cursus om zijn kennis op als inkoper op het gebied van product of marketing verder te kunnen ontwikkelen.

Nieuwe technieken
De cursus Inkopen voldoet aan de vraag naar praktijkgerelateerde kennis van mensen die in de sierteeltsector werken. Alle facetten van het inkopen komen ter sprake. Het inkopen begint met een goede productkennis van het assortiment en van kwaliteit. Zo kunnen de producten van kwekers beoordeeld worden. Naast het praktijkleren op de snijbloemen- en potplantenklokken is er kennis gemaakt met nieuwe technieken waar een inkoper mee te maken krijgt, zoals Kopen op Afstand, e-Trade en PlantConnect.nl. Iedere lesavond is ook aandacht besteed aan diensten die FloraHolland levert: van keuring tot Kenniscentrum Kwaliteitszorg en van bemiddelingsorganisatie FloraHolland Connect tot logistiek. Op de laatste lesavond gaf Frank Notenboom (Superplant) de aspirant-inkopers aan wat de functie van inkoper tegenwoordig en in de toekomst inhoudt.

Cursus Inkopen 2010
De cursus Inkopen in Aalsmeer wordt verzorgd door een team van experts: veilingmeesters Simon Vlieger en Erik Boland in samenwerking met Lucas Jansen van Floweracademy.nl. Voor 2010 staat opnieuw een nieuwe cursus gepland, in een geheel nieuwe cursusformule. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling accountmanagement klanten van FloraHolland Aalsmeer.