Gemeente Elburg


7 december 2009 Dag van de Vrijwilliger

Vrijwilligerscompliment 2

Vrijwilligerscompliment voor de vrijwilligers van Wiel

Dit jaar heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Elburg in samenwerking met het Vrijwilligers Comité Elburg de vrijwilligers van stichting Wiel genomineerd voor het vrijwilligerscompliment en afgelopen maandag hebben de vrijwilligers dit met veel trots in ontvangst genomen.

Zo'n 100 vrijwilligers zijn verrast door dit compliment in het Oostenlicht. De vrijwilligers verrichten verschillende taken bij Wiel. Zo helpen ze mee aan het koersbal, jongerenwerk, tai chi, zwemmen, ouderengym, Memovo-bus en nog een aantal werkzaamheden. Wethouder Gerard van der Velde bedankte in het speciaal de oudste vrijwilliger, mevrouw Roozemond (87 jaar), en de jongste vrijwilliger, mevrouw Rens (22 jaar). Ook overhandigde hij een symbolisch beeldje aan de directeur van stichting Wiel, mevrouw De Witt. De vrijwilligers werden verwend door een heerlijk stamppottenbuffet. Daarnaast was er ook nog ruimte voor creativiteit en is er een mooi schilderij gemaakt door de vrijwilligers. Deze komt op het kantoor van Stichting Wiel te hangen.

Verschillende leerlingen hebben in het kader van hun maatschappelijke stage geholpen aan een geslaagde avond door een aantal werkzaamheden tijdens dit compliment te verrichten. "Door het vrijwilligerswerk van de leerlingen worden de vrijwilligers van Wiel in het zonnetje gezet", aldus wethouder Van der Velde.