Politie Brabant-Noord

Politie controleert verlichting

's-Hertogenbosch, 09-12-2009

Bij verlichtingscontroles, dinsdagavond onder andere in de Vughterstraat, werden door de politie acht fietsers bekeurd omdat zij geen verlichting hadden.

Ook op verschillende locaties in Schijndel werden deze avond bekeuringen uitgedeeld, waaronder twee voor het niet voeren van fietsverlichting. De twee andere boetes waren voor automobilisten die ten onrechte mistverlichting voerden. Woensdagochtend controleerde de politie op De Gemeint in Vlijmen de schoolgaande jeugd op fietsverlichting. Bij deze controle bleken zes fietsers geen verlichting te voeren en werden bekeurd.

Op 2 november begon een regionale campagne onder het motto 'Val op! Daar kun je mee thuis komen', waarin politie, gemeente, scholen en Veilig Verkeer Nederland samenwerken. Het doel is om het juiste gebruik van fietsverlichting te bevorderen en daarmee de verkeersveiligheid nog groter te maken. De politie Brabant-Noord gaat tijdens de campagneperiode, die loopt tot medio januari, extra controleren op het gebruik van de juiste verlichting. En dat mag ook verlichting zijn die je op je kleding of rugzak draagt, als het maar duidelijk zichtbaar is en aan de eisen voldoet.