Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Herstel zendmast hulpdiensten Antillen

9 december 2009

Boom op Antilliaans strand Minister Ter Horst en Gezaghebber Johnson van Saba hebben op de top van Mount Scenery, het hoogste punt van het Koninkrijk, een contract getekend om de zendmast opnieuw in werking te stellen.

De hulpdiensten kunnen dankzij de zendmast beter met elkaar communiceren. Bereikbaarheid van en snel reageren door de hulpdiensten levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op de eilanden. Het herstel van de zendmast is tevens een belangrijke stap naar de ingebruikname van de gezamenlijke meldkamer. Dit maakt onderdeel uit van het transitieproces waarin Bonaire, Sint Eustatius en Saba openbare lichamen van Nederland worden.

De minister legt deze week een werkbezoek af aan de eilanden waar ze onder meer de brandweer en politie bezoekt. Ze heeft zich daar laten informeren over de verbeterplannen. Op Saba en Sint Eustatius heeft ze ook kennis gemaakt met de kwartiermakers van de Koninklijke Marechaussee die de politiekorpsen op deze eilanden komt versterken. In gesprek met Gezaghebber Johnson merkte de minister op de eilanden als bijzondere gemeentes een verrijking voor Nederland te vinden.