Politie Hollands Midden

Gouda - Verdovende middelen aangetroffen in theehuis

Gouda, 09-12-2009 o De politie heeft dinsdag 8 december onder leiding van de officier van justitie een doorzoeking verricht in een theehuis aan de De Kortestraat.

De politie had meerdere meldingen binnengekregen over handel in verdovende middelen in het theehuis. Handel in en gebruik van verdovende middelen gaat ten koste van de veiligheid en leefbaarheid. Gemeente, politie en justitie willen daarom deze vorm van criminaliteit terugdringen.

Dinsdag werd rond 19.00 uur een doorzoeking verricht in het theehuis door de politie, deskundigen op het gebied van verdovende middelen en de officier van justitie. Bij de politieaktie waren in totaal 24 politiefunctionarissen, zoals hondengeleiders, bikers en politievrijwilligers, aanwezig. Door het politiekorps Rotterdam-Rijnmond werd assistentie verleend door een hondengeleider met een verdovende middelen hond.

In het pand werden ongeveer 50 personen, medewerkers en bezoekers, aangetroffen. Zij werden allen gefouilleerd op verdovende middelen. In het theehuis werden bolletjes verdovende middelen bij vooral jongeren aangetroffen. Er zijn negen personen aangehouden, waaronder de eigenaar. Tijdens de aktie werden eerst de oudere mannen uit het theehuis geleid. Daarna werden de jongere mannen bij het bar gedeelte gefouilleerd.

Een theehuis is een ontmoetingsplek voor jongeren en ouderen. Met name de ouderen hebben een gescheiden ruimte waar voornamelijk spelletjes worden gespeeld. De politie heeft tijdens de aktie de achterzijde van het pand afgezet. Aan de voorzijde werd tot het trottoir afgezet. De aktie heeft tot laat in de avond geduurd.

Het theehuis is momenteel op last van de burgemeester gesloten omdat de vergunningsvoorwaarden zijn overtreden. In afwachting van de resultaten van het politieonderzoek neemt de burgemeester volgende week een definitief besluit over eventuele sluiting.