Politie Groningen

Mishandeling met ernstig letsel opgelost

Baflo, 09-12-2009 o De politie heeft negen jongeren gehoord naar aanleiding van een mishandeling. Het gaat om jongens tussen de 15 en 23 jaar afkomstig uit Winsum en Baflo. Een 20-jarige man uit Baflo liep bij de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op.

Op 30 oktober kregen twee groepen jongeren op de Gebroeders Gootjesstraat in Baflo onenigheid met elkaar. De ruzie zou zijn begonnen vanwege een meisje. Het 20-jarige slachtoffer probeerde de ruzie te sussen, maar moest dat incasseren met een groot aantal klappen, vuistslagen en trappen. Hij liep hierbij ernstig letsel aan zijn kaak op en staat nog steeds onder doktersbehandeling. Ook zijn 20-jarige vriendin moest enkele klappen incasseren. Zij liep een blauw oog op. Beiden hebben aangifte gedaan.

Op basis van de aangifte, getuigenverklaringen en diverse verhoren kon de politie afgelopen week de 9 jongeren aanhouden, danwel uitgenodigen voor verhoor. Er zijn bekennende verklaringen afgelegd. De jongeren zijn na verhoor naar huis gestuurd of overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op. Het onderzoek is zo goed als afgerond.