Politie Flevoland

Weer twee arrestaties in afpersingszaak

Lelystad, 08-12-2009 o Dinsdagochtend werden in een woning aan de IJmeerstraat een 23-jarige vrouw en een 47-jarige man gearresteerd op verdenking van betrokkenheid van afpersing en bedreiging. De beide Lelystedelingen zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De aanhoudingen vloeien voort uit een lopend rechercheonderzoek.

In de vroege ochtend werden de man en de vrouw in een woning aan de IJmeerstraat aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid van meerdere bedreigingen en afpersingszaken. De recherche heeft diverse aangiften tegen de verdachten in onderzoek.

De man en de vrouw zijn bekenden van de op dinsdag 03 november aangehouden verdachten, die overigens nog steeds vastzitten. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen in deze afpersingszaak niet uit.

Hieronder het eerder verzonden persbericht:

03112009 Lelystad

Verdachten afpersing opgepakt

Twee verdachten in meerdere afpersingszaken zijn in een woning aan de IJmeerstraat vanochtend vroeg wakker gemaakt en aangehouden door de politie Flevoland. Tegen de mannen, in de leeftijd van 22 en 43 jaar, beiden afkomstig uit Lelystad, is door meerdere personen aangifte gedaan van afpersing. Zij werden gedwongen, onder bedreiging van geweld, geld en/of goederen afgeven. Inmiddels zijn beide verdachten in verzekering gesteld. Beide Lelystedelingen waren bekenden van de politie.

Personen die denken ook slachtoffer te zijn geworden van afpersing, mogelijk van bovengenoemd duo, kunnen aangifte doen door contact op te nemen via 0900-8844 of door langs te komen op een van de politiebureaus in de regio Flevoland.