Politie Flevoland

Straatroofteam pakt weer drie berovers

Almere, 09-12-2009 o Met de arrestatie van drie minderjarige straatrovers (twee Almeerse knapen van 14 jaar en een van 16 jaar) hoopt het straatroofteam een gewelddadige poging tot straatroof te hebben opgelost. Het drietal wordt verdacht van een poging tot beroving op maandagavond 7 december in de omgeving van het Tsjaikowskypad / J.M. Den Uylpark.

Drie verdachten probeerden een fietser tot stoppen te dwingen en maakte hierbij gebruik van een knuppel en mogelijk een vuurwapen. De poging mislukte en de fietser wist te ontkomen aan zijn belagers. Door snel 1-1-2 alarm te bellen en een goed signalement door te geven wisten agenten enige tijd later twee verdachten aan te houden. De twee Almeerse jongens, 14 en 16 jaar, werden gearresteerd in de omgeving van het Beatrixpad. Bij hun arrestatie waren zij in het bezit van een honkbalknuppel en een nep-vuurwapen. Dinsdagavond arresteerde het straatroofteam een derde verdachte in deze zaak, eveneens een Almeerse jongen van 14-jaar. De drie zijn in verzekering gesteld en zitten vast.

Het onderzoeksteam vermoed dat er meer mensen door de drie jongens zijn belaagd. Mensen die maandagavond in de omgeving van het Tsjaikowskypad / J.M. den Uylpark slachtoffer zijn geworden van een misdrijf of hiervan getuige zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met het straatroofteam van District Zuid via:

0 9 0 0 8 8 4 4