Politie Gelderland-Midden

Drie zwarte pieten aangehouden wegens vernieling
Publicatiedatum: 9-12-2009 15:31:08

NIJKERK - De politie heeft op zaterdag 5 december twee mannen aangehouden wegens vernieling. Het gaat hierbij om een 29-jarige man en 21-jarige man, beide woonachtig in Nijkerkerveen. Op vrijdag 4 december rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat de bewoonster van een woning in Hoevelaken was opgeschrikt door vier zwarte pieten. De zwarte pieten zouden brandblussers in de woning hebben leegspoten. Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie gezocht naar de verdachten maar niemand aangetroffen.

Op zaterdag 5 december rond 03.00 uur kreeg de politie opnieuw meldingen waar zwarte pieten bij betrokken waren. Vier zwarte pieten zouden zich luidruchtig gedragen in Nijkerk. Door middel van onderzoek werd vastgesteld dat de zwarte pieten brand hadden gesticht, een ruit en een verkeersbord hadden vernield. De gewaarschuwde agenten zagen omstreeks 04.00 uur op de Singel in Nijkerk één van de zwarte pieten die voldeed aan het signalement van getuigen. De 29-jarige zwarte piet werd hierop direct aangehouden. Later werden door de surveillerende agenten opnieuw twee zwarte pieten aangetroffen in de Kolkstraat. De 21-jarige zwarte piet werd aangehouden de andere piet andere wist zich aan zijn aanhouding te onttrekken door in het water van de gracht te springen. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau in Ede. Beide mannen zitten nog vast en zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De derde zwarte piet, een 24-jarige man uit Nijkerkerveen die zich aan zijn aanhouding had ontrokken, meldde zich op dinsdag 8 december bij het politiebureau in Ede. Hierop werd hij gelijk aangehouden. Het onderzoek naar de vierde zwarte piet wordt voortgezet. (069720 / 069719)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---