Provincie Noord-Holland

Provincie draagt 600.000 euro bij aan inrichting Beverwijks park

09 december 2009 - Nieuwsartikel

De gemeente Beverwijk en Provincie Noord-Holland werken samen om van de voormalige vuilstort CAIJ- en Aagtenbelt een openbaar toegankelijk recreatiepark te maken.

Na de sanering van de verontreinigde grond wordt het Aagtenpark een natuurbelevingspark waar bezoekers kunnen wandelen, fietsen, sporten, spelen en struinen.

Op het voormalige terrein van de vuilstort CAIJ- en Aagtenbelt komt een openbaar park van in totaal 26 ha. De oude wielerbaan van de wielervereniging BRC Kennemerland houdt in het nieuwe park zijn plaats. Daarnaast is er ruimte voor andere initiatiefnemers om recreatieve activiteiten te ontplooien, bijvoorbeeld voor scouting, een manege of horeca.

De sanering en de bijbehorende inrichting starten begin 2010. De sanering en inrichting van het park is een flinke klus en gaat enige tijd duren. De oplevering van het park is naar verwachting in 2014.

Investeringsbudget Landelijk gebied
De Provincie Noord-Holland subsidieert de inrichting van het Aagtenpark uit het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). Eén van de doelen van het ILG is het realiseren van recreatiegebieden rond grote steden. De provincie investeert met het ILG in de periode van 2007-2013 in totaal 400 miljoen euro in projecten op het gebied van landschap, natuur, recreatie en de sociaal economische vitalisering van het platteland.

---