Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z23976

Vragen van het lid Thieme (PvdD) aan de ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het winnen van dieren in het televisieprogramma Z@PPlive. (Ingezonden 9 december 2009)


1
Kent u het programma(onderdeel) "Dier or no Dier" van Z@PPlive? 1)


2
Deelt u de mening dat er een verkeerd signaal naar kinderen uitgaat van het verloten van huisdieren? Zo ja, welke maatregelen wilt u treffen om dit te voorkomen? Zo nee, waarom niet?


3
Is het waar dat de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren (GWWD) het uitreiken van dieren als prijs, beloning of gift verbiedt? Zo ja, welke consequenties verbindt u hieraan? Zo nee, aan welke voorwaarden is het uitreiken van dieren als prijs, beloning of gift gebonden?


4
Deelt u de mening dat het verloten c.q. weggeven van huisdieren niet past binnen de taakstelling van de publieke omroep? Zo nee, waarom niet?


5
Deelt u de mening dat bij het uitzenden van "Dier or no Dier" de impulsaanschaf van huisdieren op een onwenselijke wijze wordt bevorderd? Zo nee, waarom niet?


6
Bent u bereid de omroep aan te spreken op het oneigenlijk gebruik van dieren in de uizending van Z@PP? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke termijn en wijze?


1) Z@pp, "Geef je op voor Dier or no Dier!"
http://www.zapp.nl/nieuws/17009-geef-je-op-voor-dier-or-no-dier