Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 9 december

Alkmaar, 09-12-2009 o 15.30 uur

Moeder krijgt klap van zoon

Alkmaar, dinsdag 8 december 2009.

In zijn woning in het centrum van Alkmaar heeft de politie rond 22.45 uur een 15-jarige jongen aangehouden omdat hij zijn moeder een vuistslag op haar oog had gegeven. De moeder vroeg aan de jongen waar hij was geweest en waarom hij zo laat thuis was gekomen. Hij werd boos, duwde zijn moeder omver en gaf haar een klap. De vrouw pikte dit niet en belde de politie die de jongen heeft aangehouden wegens het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verband met een nader onderzoek voor de nacht ingesloten in een politiecel.

Dronken automobilist rijdt sloot in

Kolhorn, woensdag 9 december 2009.

Kort na middernacht, omstreeks 00.10 uur, kreeg de politie de melding dat er een personenauto met vier inzittenden op de Waardpolderhoofdweg in een sloot was gereden. Ter plaatse bleken de inzittenden inmiddels uit het voertuig te zijn. Ze waren nat en zaten onder de modder. Een 46-jarige man uit Heerhugowaard werd meegenomen door de ambulance en is ter observatie voor een nacht opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn. De 27-jarige bestuurder van de auto uit Winkel werd aangehouden. Hij is vermoedelijk met zijn wielen in de berm geraakt en toen de macht over het stuur van de auto verloren. De auto is enkele malen over de kop gegaan voordat deze in de sloot belandde. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aan het bureau blies hij als beginnend bestuurder 635 ug/l (tot 90 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en zijn auto raakte total loss. Er is een proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend brandje bij speeltoestellen

Castricum, dinsdag 8 december 2009.

Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat jogneren op een speelveldje aan de Gobatstraat met vuur speelden. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de groep, bestaande uit ongeveer tien jongeren van een jaar of dertien, te zijn vertrokken. Ze lieten op het kunstgras enkele uitgebrande spuitbussen met deodorant achter. Het kunstgras leek niet beschadigd.

Gestolen auto in vijver teruggevonden

Zwaag, woensdag 9 december 2009.

In een vijver in het park aan de Weegbree werd vanmorgen rond 08.00 uur een gestolen teruggevonden. De auto is gisteren in Benningbroek gestolen bij een parkeerplaats aan de Tuinstraat. De auto uit 1994, raakte total loss. De eigenaar heeft aangifte van diefstal gedaan.

Zus overloopt inbrekers, politie zoekt getuigen

Warmenhuizen, dinsdag 8 december 2009.

Rond 20.45 uur heeft een zus van de bewoonster van een huis aan het Zwartepad twee inbrekers overlopen. De vrouw lette op de woning van haar zus die niet thuis was. Ze zag een schim in huis en ging naar binnen. Ze sprong een man op zijn nek die onbevoegd in de woning was. Hij schudde haar af en vertrok uit de woning, samen met een mededader. De vrouw belde haar dochter die ook naar de woning kwam en onderweg de twee daders tegenkwam. Het zou gaan om twee licht getinte mannen. De een was ongeveer 1,90 meter lang had een normaal postuur en droeg een bruine leren jas tot op zijn heupen. Hij had een capuchon op en een sjaal om.

De andere man was ongeveer 1,70 meter lang en had een stevig postuur. Hij was in het donker gekleed. Ze droegen samen een tas. De politie heeft met meerdere surveillance-eenheden naar de daders gezocht maar niemand meer in de omgeving aangetroffen.

De voordeur van de woning aan het Zwartepad bleek na inspectie te zijn open getrapt. De woning was doorzocht en een televisietoestel was al losgekoppeld. Vermoedelijk heeft de zus met haar kordate optreden diefstal van spullen kunnen voorkomen.

Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen: 0900-8844.

Puinhoop in woning

Heerhugowaard, dinsdag 8 december 2009.

In de middaguren heeft de politie een bezoek gebracht aan een woning aan de Spui. De bewoner was niet thuis en de politie had informatie dat er mogelijk hennep zou worden gekweekt in de woning. Er werd geen wiet aangetroffen maar wel was het in en om de woning een puinhoop. Overal lagen bromfietsen en bromfietsonderdelen, tot in de achtertuin aan toe. Dit laatste is in strijd met de milieuwetgeving. Er bleek ook een als gestolen geregistreerd staande brommer tussen te zitten die nader wordt onderzocht. In de woning werd ook een groot formaat luchtbuks in beslag genomen. De verhurende woningstichting onderneemt stappen tegen de 29-jarige huurder van het pand. Hij zal ook later door de politie worden verhoord.

Motorrijder breekt enkele na aanrijding

Den Helder, dinsdag 8 december 2009.

Rond 13.45 uur vond er op de Rijksweg N9, op het gedeelte tussen de Binnenhaven en de Ravelijnweg, een aanrijding plaats tussen een auto en een motorfiets. De 50-jarige bestuurder van de motorfiets uit Breezand brak daarbij zijn enkel en is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De aanrijding ontstond toen een 44-jarige automobilist uit Den Helder met zijn personenauto met daarachter een aanhanger ging keren op de weg. Hij reed in de richting van de Binnenhaven en wilde na de rotonde van de Ravelijnweg plotseling keren. De motorrijder zat op dat moment links naast hem en reed tegen de linkerkant van de auto op. Hij kwam ten val en belandde in de berm links van de weg. De politie maakt een proces-verbaal op.

Verkeerscontrole

Den Helder, dinsdag 8 december 2009.

In de middaguren hebben een aantal agenten het verkeer gecontroleerd op de Kanaalweg. Daarbij vielen in totaal 25 bekeuringen ondermeer wegens het rijden zonder autogordel, het overtreden van de maximum snelheid binnen de bebouwde kom, het niet handsfree bellen en het niet hebben van een kentekenplaat op een aanhangwagen. Twee automobilisten werden aan de kant gezet omdat een politieauto met nummerplaatherkenning signaleerde dat ze nog een boete hadden open staan. Deze boetes werden betaald.

Bromfietsster gewond

Schagen, woensdag 9 december 2009.

Vanmorgen rond 08.15 uur werden een 16-jarige meisje uit Kolhorn op haar bromfiets aangereden door een door een 38-jarige automobiliste uit Schagen. De automobiliste reed over de Beethovenlaan en kwam uit de richting van het Noord. Ze sloeg op de kruising met de Mauvestraat linksaf maar zag daarbij de bromfietsster, die haar tegemoet kwam en rechtdoor reed, over het hoofd. Door de botsing liep de bromfietsster pijn aan haar been en nek op. Ze werd per ambulance voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Auto in sloot

Warmenhuizen, dinsdag 8 december 2009.

Rond 23.00 uur reed een 25-jarige automobilist uit Warmenhuizen in een sloot langs de Westfriesedijk. De man kwam uit de richting van Alkmaar en ging in de richting van Warmenhuizen. Hij zag een bocht te laat en belandde met zijn linkerwielen in de linker berm.

Hij corrigeerde te stevig naar rechts en reed vervolgens met zijn auto de dijk af, een sloot in. Hij is voor controle per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Na controle mocht hij naar huis.

Overval op een woning, politie zoekt getuigen

Anna Paulowna, woensdag 9 december 2009.

Gisteravond rond 21.30 uur heeft er een overval op een woning aan de Klaverblad plaatsgevonden. Twee mannen met bivakmutsen kwamen de woning binnen via de onafgesloten achterdeur. In de woning werden de eigenaresse, haar vriend en een volwassen zoon met een vuurwapen bedreigd.

De Nederlands sprekende mannen eisten geld maar er was geen groot geldbedrag in huis. Ze gingen er uiteindelijk vandoor met ondermeer het huishoudgeld en een laptop. Er vielen geen gewonden maar de bewoners waren wel erg geschrokken.

De uitvalswegen rond de woning zijn gisteravond door de politie onmiddellijk gecontroleerd. Er werd nog een man als verdachte in de omgeving opgehouden maar die bleek niets met de overval te maken te hebben. Gisteravond al is de politie begonnen met een buurtonderzoek. Dit wordt vanavond voortgezet.

Getuigen die inlichtingen kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen: 0900-8844.

Verkeerscontroles

Hoorn, woensdag 9 december 2009.

In de ochtenduren heeft de politie enkele verkeerscontroles uitgevoerd ondermeer op de Blauwe Berg, de Oostergouw en de IJsselweg. Hierbij werden 43 bekeuringen uitgeschreven ondermeer wegens het niet voeren van verlichting op de (brom)fiets, overschrijden van de maximum snelheid, het niet kunnen tonen van een rij- of kentekenbewijs en niet handsfree bellen in de auto.

Verdacht pakketje bij woningstichting

Hoorn, woensdag 9 december 2009.

Vanmiddag rond 13.30 uur werd bij het kantoor van de Woningstichting Intermaris aan de Maelsonstraat een verdacht pakketje afgeleverd. Medewerkers maakten het doosje open en toen bleek er een afgesloten zakje met een onbekend wit poeder in te zitten. De medewerkers hebben het niet open gemaakt. Om geen risicos te nemen werd het Antaxprotocol in werking gezet en werd de brandweer en de politie gealarmeerd. De politie heeft het spul overgenomen en een motorrijder heeft het zakje overgebracht naar het Rijks Instituut Voor Volksgezondheid en Milieu in Bilthoven. Daar zal het worden onderzocht. De uitslag wordt niet voor morgen verwacht. De medewerkers hebben geen bijzondere maatregelen hoeven nemen zoals douchen. De herkomst van het pakketje is nog onbekend. De politie stelt een nader onderzoek in.