Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 09-12-2009

Politie arresteert twee verdachten in onderzoek woningoverval

BERGEN OP ZOOM: De districtsrecherche van de politie Bergen op Zoom arresteerde woensdagochtend 9 december 2009 twee Amsterdammers van 20 en 21 jaar. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval op 16 augustus j.l. in Bergen op Zoom.

Op de bewuste zondagmiddag 16 augustus opende een 64-jarige bewoner van de flat aan de Wierlaan zijn voordeur. Dat deed hij nadat er rond 17.15 uur was aangebeld door een jonge blonde vrouw. Voordat hij goed en wel besefte wat er gebeurde, sprongen twee mannen de woning binnen. Het slachtoffer, dat lichtgewond raakte, werd bedreigd met een vuurwapen en de overvallers verlieten de woning met onder andere een geldbedrag

Tijdens het rechercheonderzoek werd gebruik gemaakt van de
opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Dit leidde er toe dat op dinsdag 3 november een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom zich in het politiebureau meldde. Aan de hand van camerabeelden tijdens de uitzendingen had hij zichzelf herkend en besloot hij zich te melden bij het rechercheteam.

Het verdere onderzoek leidde vervolgens in de richting van de twee Amsterdammers (20 /21). Zij werden woensdagochtend 9 december in hun woonplaats aangehouden. Het duo is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort en sluit nieuwe arrestaties niet uit.

De politie merkt overigens op dat in ruim 50 % van woningovervallen de daders binnenkomen nadat ze hebben aangebeld bij de voordeur.
Preventie begint dus bij het verstandig open doen van de voordeur. Vraag uzelf dus af wie er voor de deur kan staan als er aangebeld wordt. Zeker als u niemand verwacht of wanneer er op een
ongebruikelijk tijdstip wordt aangebeld. Het gebruik van een
veiligheidsketting of een kierstandhouder kunnen ongewenste bezoekers buiten de deur houden.

Kind (10) raakt gewond bij verkeersongeval

ROOSENDAAL: Een 10-jarige jongetje raakte dinsdagmiddag 8 december gewond bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Het ongeluk gebeurde om 15.45 uur op de Gagelberg in Roosendaal. Het kind stak onverwacht de straat over, tussen de geparkeerde
auto's door. Hij liep tegen een juistn passerende personenauto aan, die werd bestuurd door een 70-jarige man uit Roosendaal.
Ongelukkigerwijs reed de auto over de rechterenkel heen waardoor deze brak en uit de kom raakte. Het kind is (in gezelschap van zijn moeder) per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding na snelkraak in Roosendaal

ROOSENDAAL: Naar aanleiding van een snelkraak in Roosendaal pakte de politie een 20-jarige jongeman uit Roosendaal op. Het misdrijf vond plaats in de nacht van dinsdag 8 december op woensdag 9 december. Omstreeks 00.45 uur werd er ingebroken bij een warenhuis in
winkelcentrum Dijkcentrum. Vermoedelijk vier mannen vernielden de ruit van de toegangsdeur en gingen er o.a. vandoor met kleine tv's. Direct na de melding gingen diverse politie-eenheden ter plaatse. De agenten kwamen onderweg de 20-jarige verdachte tegen. Hij voldeed qua kleding aan het signalement. Verder bleek hij eigenaar van een auto waarvan merk en kleur overeenkwamen met het vluchtvoertuig dat getuigen hadden zien wegrijden. Hij reed op het moment van de arrestatie overigens niet in deze auto. Op zijn aanwijzing werd zijn (nog warme) auto terug gevonden in Doctor Schaepmanlaan. De verdachte werd gearresteerd en zijn auto is technisch onderzoek in beslag genomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-12-2009 12:05 | © Regio Midden en West Brabant |