Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-12-2009

Weg afsluiting Rijsbergenseweg (N-394) na gaslek

ETTEN-LEUR: Op woensdagmorgen 9 december 2009 ontstond er een gaslek op de Rijsbergenseweg (N-394) in Etten Leur. Om 10.26 uur kwam de melding bij de gemeenschappelijke meldkamer binnen. Bij
graafwerkzaamheden had een op afstand bestuurbare graafmachine een hoofdgasleiding geraakt. De brandweer legde direct een watergordijn om de lekkage af te schermen, terwijl de politie de Rijsbergenseweg afsloot. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Omdat het naar verwachting een langdurige kwestie ging worden is de afsluiting van de weg overgedragen aan Provinciale Waterstaat.

Politie vindt drugs, geld en vuurwapen

BREDA: Naar aanleiding van een verdachte situatie pakte de politie twee Fransozen op.
Dat gebeurde dinsdagmiddag 8 december op de Emerparklaan. Een getuige had de politie vooraf getipt. De getuige had gezien dat het tweetal spullen verstopten achter de bekleding van de portieren van een auto. Omdat het kenteken van het voertuig bekend was konden agenten de auto op de Emerparklaan laten stoppen. Vanuit de auto kwam een sterke hennepgeur. Nader onderzoek leidde naar 17 plastic zakjes gevuld met wiet. Het totale gewicht van de hennep kwam uit op 740 gram. Verder vond de politie een vuurwapen, dat geladen was met knalpatronen en een contant geldbedrag van 17.650,- De verdachten zijn beiden 20 jaar oud en afkomstig uit de Franse industriestad Vallenciennes. Het duo is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.
Ze worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie.

Na een half uur alweer in de fout?

PRINSENBEEK: Een 21-jarige man werd dinsdag 8 december nadat hij twee dagen in het politiebureau had vastgezeten op verdenking van heling. Een half uur na zijn vrijlating kreeg de politie melding dat hij een fiets had gestolen op Vianendreef in Prinsenbeek. Plaatsgenoten hadden hem herkend en de politie gebeld. In een brandgang trof de politie een gestolen Giant damesfiets aan, waarvan het slot was opengebroken. De verdachte is opnieuw aangehouden en in verzekering gesteld. Hij ontkent alle betrokkenheid.

Politie zoekt doorrijders na aanrijdingen

BREDA: De politie is op zoek naar twee automobilisten die betrokken waren bij afzonderlijke verkeersongevallen. In beide gevallen verlieten zij de plaats van het ongeval zonder dat zij zich bekommeren om hun slachtoffers. Daarnaast boden ze geen gelegenheid om hun identiteit vast stellen. De politie onderzoekt de beide zaken en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

De eerste zaak speelt in Breda. Daar reed een automobilist
dinsdagmiddag 8 december weg nadat hij bij een aanrijding betrokken was. De man reed vermoedelijk in een grijze stationwagon. Het ongeluk gebeurde rond 12.45 uur. Twee meisjes (10 en 11 jaar) fietsten in de richting van de Heerbaan en wilden bij de Draaiboom oversteken in de richting van de Mouterijstraat. Bij de Draaiboom aangekomen kon het 10-jarige meisje niet tijdig remmen en kwam in aanrijding met een van links naderende personenauto. Ze kwam ten val kwam en klapte met haar hoofd op de rijbaan. De veroorzaker is nog wel even uitgestapt om haar overeind te helpen. Toen het kind haar ouders wilde bellen, stapte de onbekende man weer in zijn auto en reed weg zonder dat hij zijn identiteit bekend had gemaakt.

BAVEL: De politie is ook nog steeds op zoek naar de automobilist die op 1 december een slachtoffer in hulpeloze toestand achterliet. De 55-jarige vrouw uit Bavel werd dinsdagavond 1 december aangereden op Klein Wolfslaar in Bavel. Het ongeluk gebeurde om 19.15 uur. Het slachtoffer was haar hond aan het uitlaten en werd van achteren aangereden door een nog onbekende automobilist. Hij reed in een groot model auto. Een getuige spreekt over een donkerblauwe Renault Espace. De dader is echter nog steeds spoorloos, evenals zijn auto.
De politie kon in eerste instantie het slachtoffer niet verhoren vanwege haar letsel. Inmiddels is zij aan de beterende hand en is duidelijk geworden dat ze twee botbreuken heeft opgelopen, waaronder een gebroken scheenbeen. Daarnaast is er sprake van een
hersenschudding en een hoofdwond bij haar oog. De vrouw heeft verteld dat zij kort voor het ongeval gepasseerd is door twee tienermeisjes op de fiets. De meisjes fietsen vanuit de richting Bavel in de richting van Breda. Ook zijn er in die tijd haar diverse auto's gepasseerd. De politie zou graag in contact komen met deze mensen.

Automobilist heeft slagersmes in handbereik

BREDA: Op dinsdagmiddag 8 december bekeurde de politie een handheld bellende automobilist. Dat gebeurde omstreeks 15.00 uur op De La Reijweg. Bikers van de politie zagen dat de man tijdens het autorijden met een gsm in zijn handen aan het telefoneren was. Bij het
uitschrijven van de boete ( 150,-) bleek dat de 29-jarige Madenaar niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij gaf toe dat hij al zo'n 10 jaar zonder rijbewijs reed. De man mocht dus geen meter meer verder rijden. Zijn auto stond echter nog op de rijbaan en moest verplaatst worden naar een parkeervak. Een van de agenten kreeg toestemming van de verdachte om de auto aan de kant te zetten. De agent stapte in en zag tot zijn verbazing een slagersmes in het portiervak zitten. Het wapen lag voor direct gebruik klaar binnen handbereik. Dit leverde hem een derde proces-verbaal op, namelijk vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In het politiebureau verklaarde de verdachte dat het mes in het portiervak lag vanwege de onveiligheidsgevoelens van zijn vriendin.

Man bedreigt echtgenote met mes

BREDA: De politie moest dinsdagavond 8 december bij een huiselijk geweld situatie in de wijk Doornbos. Een 37-jarige vrouw had de politie gebeld nadat ze bedreigd was door haar 40-jarige echtgenoot. De man bedreigde rond 19.00 uur zijn vrouw met een keukenmes. Daarna nam hij ook nog een schaar ter hand, waarbij de 14-jarige zoon zijn vader probeerde tegen te houden. De vrouw zag kans om zich in het toilet op te sluiten en de politie te bellen. De 40-jarige verdachte werd vervolgens door de politie opgepakt en ingesloten. Zijn vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan tegen haar man.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partnerrelatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de
bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-12-2009 15:11 | © Regio Midden en West Brabant |