Gouden Reiger 2009 voor Zuiderzeemuseum

09/12/2009 16:40

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft binnen de categorie Gelegenheidsprojecten een Gouden Reiger gewonnen. Het museum ontving deze prijs voor de bijdrage aan de museumnacht van 2008 met een creatie van Arnoud Hulskamp.

Tijdens het evenement in Amsterdam werd er vanaf een museumstuk op het water een levensgrote fruitmachine op de grachtenpanden geprojecteerd. Met een druk op een knop mixte het publiek de digitale collectie bestaande uit historische en hedendaagse collectiestukken.

In 2007 viel het Zuiderzeemuseum in de prijzen binnen de categorie Ruimtelijke media met het project Help de conservator gemaakt door TWV Media.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en worden van diverse kanten belicht. www.zuiderzeemuseum.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.zuiderzeemuseum.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,