Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 09-12-2009

Poolse winkeldieven aangehouden in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER: Een 37-jarige Poolse man en een 34-jarige landgenote zijn dinsdagavond omstreeks 20.00 uur in een supermarkt aan de Boterpolderlaan betrapt op winkeldiefstal. Ze zijn vastgezet omdat de politie vermoedt dat zij meer op hun kerfstok hebben.

Het stel werd in de winkel in de gaten gehouden omdat ze zich verdacht gedroegen. Bij de kassa rekenden ze alleen twee pakken vruchtensap af. Ze hadden in een tas voor 21 euro aan levensmiddelen gestopt die niet werden betaald. Op de parkeerplaats bij de winkel werd een auto met Pools kenteken aangetroffen. In de auto lag een groot aantal goederen levensmiddelen afkomstig van verschillende supermarkten en kleding. De politie vermoedt dat hier ook zaken tussen zitten die van diefstal afkomstig zijn. De recherche zoekt dit verder uit. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Bij de fouillering werd bij de mannelijke verdachte in een jaszak een busje pepperspray aangetroffen.

de recherche.

Zwerver pleegt winkeldiefstal

OOSTERHOUT: Een beveiligingsmedewerker heeft dinsdagmiddag in vrije tijd een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt aan de Keiweg. Hij zag dat de winkeldief diverse goederen in een plastic tasje stopte en niet afrekende bij de kassa. Het bleek te gaan om drie blikjes cola en een banketstaaf. De verdachte is naar het bureau gebracht. Hij blijkt een zwervend bestaan te leiden en vaker met de politie in aanraking te zijn geweest. Hij had geen ID-bewijs bij zich en weigerde een
verklaring af te leggen. Hij is ingesloten.

Getuige betrapt fietsendief

KAATSHEUVEL: Een alerte 72-jarige man uit Kaatsheuvel heeft
dinsdagmorgen op de Nieuwe Markt een 22-jarige fietsendief uit Kaatsheuvel betrapt.

Agenten zagen dat er op de Hoofdstraat een conflict gaande was tussen een oudere en een jongere man. De oudere man vertelde de agenten dat hij bij het gemeentehuis in zijn auto op zijn vrouw zat te wachten. Hij zag dat de jongeman een fiets wegnam bij de bushalte op de markt. De jongeman gaf aan de politie direct toe dat hij een fiets had gestolen, deze stond volgens hem niet op slot. De politie heeft vervolgens de fietsendief aangehouden en een getuige verklaring van de 72-jarige man opgenomen. De fiets is naar het politiebureau gebracht. De eigenaar wordt verzocht zich te melden bij de politie zodat het dossier gecomplementeerd kan worden.

Haastige spoed is zelden goed

DONGEN: de politie heeft dinsdagmiddag op de Klein Dongenseweg een 20-jarige man uit Sprang-Capelle met de lasergun betrapt op een forse snelheidsovertreding. De automobilist reed met een snelheid van 107 km / uur in de richting van Oosterhout. Hij reed daarmee 57 km / uur te hard. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder vertelde dat hij hard reed omdat hij haast had vanwege een belangrijke afspraak, hij had al om moeten rijden omdat een weg afgesloten was.

Politie onderzoekt inbraak in winkel en manege

WOUDRICHEM: Vanmorgen is omstreeks 07.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een winkel aan de Wethouder de Joodestraat. De winkel werd dinsdagavond rond 20.15 uur slotvast afgesloten. De inbrekers zijn vermoedelijk via een brandtrap het dak opgegaan en hebben daar met een breekvoorwerp een gat gemaakt. Hierna kwam men in de
emballageruimte terecht. Vervolgens heeft men de kluis open gebroken. Hieruit is een nog onbekend geldbedrag gestolen. Door een raam te openen zijn de daders gevlucht. De politie heeft een aangifte
opgenomen. Ook is er een sporenonderzoek ingesteld.

KAATSHEUVEL: De politie heeft vanmorgen in de manege aan de Van Haestrechtstraat een aangifte opgenomen van diefstal van zeven zadels. De zadels zijn van vijf verschillende eigenaren. De dieven hebben de sloten van vijf kasten opengeknipt. De politie heeft een aangifte opgenomen

Brand in schuur Dongen

DONGEN: Vanmiddag heeft brand gewoed in een schuur aan de Vaartweg. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden. De brandweer heeft de brand geblust.

De exacte oorzaak is niet bekend. In een naastgelegen schuur stond mestvee. Dit vee bleef ongedeerd. De rook werd door de brandweer uit de stal geblazen. De brandweer schaalde vanwege de rookontwikkeling op naar grote brand. De politie zette de straat af. Er word door de milieudienst van de gemeente onderzocht of er asbest is vrijgekomen. Als dit al het geval is dan is dit beperkt tot op het terrein zelf.

Verkeerscontrole in Gilze en Dongen

GILZE / DONGEN / RIJEN : De politie heeft vanmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden in Gilze aan de Burgemeester Banningsweg en in Dongen aan de Kanaaldijk Noord. Daar werden negen bekeuringen opgemaakt. Ook werd nog een automobilist op de Hoofdstraat in Rijen bekeurd die niet handsfree belde.

In Gilze zijn 66 motorvoertuigen en twee bromfietsen gecontroleerd. Er werden drie bekeuringen voor autogordels en drie bekeuringen voor het niet tonen van de papieren uitgeschreven.

In Dongen zijn 19 motorvoertuigen gecontroleerd. Daar werden twee automobilisten die geen gordel droegen bekeurd. Ook werd een prent uitgeschreven voor een bestuurder die zijn papieren niet bij zich had.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-12-2009 16:31 | © Regio Midden en West Brabant |