Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Wellnessbranche krijgt informatiecentrum

Tijdens het Aging Well Congres in de Jaarbeurs in Utrecht was op dinsdag 8 december de lancering van de Dutch Spa & Wellness Association (DSWA).

De DSWA is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Anbos en RECRON. Het doel van de aangesloten brancheorganisaties is te komen tot een onafhankelijk kennis- en informatiecentrum voor de spa- en wellnessbranche.

Doel
De DSWA is een samensmelting van het eerder opgerichte Wellnessplatform en de Dutch Spa Association. De DSWA gaat werken aan de volgende punten, die zij zich ten doel hebben gesteld:


* Te komen tot een samenwerking, waarin de aangesloten brancheorganisaties beschikbare kennis delen met de anderen, teneinde zo tot een onafhankelijk kennis- en informatiecentrum voor de spa- en wellnessbranche te zijn.


* Het waarborgen van kwaliteit en het verbeteren hiervan. De gedachte hierachter is onder andere ontwikkeling van een keurmerk, dan wel aansluiten bij bestaande systemen.


* Het vergroten van de kennis en deskundigheid van het ondernemerschap in de wellnessbranche.


* Centraal naar buiten te treden als aanspreekpunt daar waar thema's brancheoverstijgend zijn om zo een meerwaarde te bieden.

Bestuur
Het bestuur van de DSWA bestaat uit: voorzitter M. Sanders van KHN, secretaris Martin Holtermann van RECRON en penningmeester H. van Venetië van Anbos.