Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Persbericht

Driebergen, 9 december 2009

RECRON maakt zich ernstige zorgen over uitblijven maatregelen tegen Q-koorts

RECRON, de belangenbehartiger voor de recreatiebranche, maakt zich ernstige zorgen over het uitblijven van informatie en effectieve bestrijdingsmaatregelen voor burgers en bedrijven. Door publicatie van de kaart met Q-koorts gebieden wordt duidelijk hoe omvangrijk de verspreiding van de Q-koorts over Nederland is.

Niet alleen is de volksgezondheid in het geding, ook kan de grootschalige verspreiding van de Q-koorts ernstige gevolgen hebben voor de vele recreatiebedrijven die gelegen zijn in de besmette gebieden. RECRON acht het onaanvaardbaar dat door het ontbreken van adequaat overheidsoptreden grote recreatiegebieden in Nederland voor langere tijd gebrandmerkt dreigen te worden als risicogebied of nog erger als ongezond! De imagoschade is op dit moment al niet meer te overzien. RECRON roept de overheden op tot een radicale aanpak gebaseerd op het verder uitsluiten van de verspreiding en gezondheidsrisico's.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ruim 2.000 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.


---