Gemeente Sittard-Geleen

Alle kaarten op tafel op de Projectenbeurs Regiovisie

Sittard-Geleen, 7 december 2009 - Woensdag 9 december 2009 organiseert de Regio Westtelijke Mijnstreek een Projectenbeurs onder de titel 'Alle kaarten op tafel'. Tijdens de beurs informeren vertegenwoordigers van de gemeenten Beek, Stein, Schinnen en Sittard-Geleen, Rijkswaterstaat, de Provincie Limburg en vele private partners elkaar en de raadsleden van de betrokken gemeenten over de inhoudelijke projecten die voortkomen uit de Regiovisie Westelijke Mijnstreek. De projectenbeurs wordt afgesloten met de ondertekening van een convenant waarin de samenwerking tussen de gemeenten Beek, Stein, Schinnen en Sittard-Geleen, de Provincie, Rijkswaterstaat en het bedrijfsleven wordt bekrachtigd.

In juni/juli 2009 hebben de gemeenteraden van Beek, Schinnen, Sittard-Geleen, Stein en de Provincie Limburg de koers bepaald voor regio Westelijke Mijnstreek. In hun besluit over de regiovisie leggen zij de focus op 'innovatieve bedrijvigheid', 'transformatie woningvoorraad', 'sport' en 'landschap'.

Tijdens de projectenbeurs op 9 december a.s. gaan we ontdekken hoe alle private partijen om gaan met de uitdaging die de overheid in de regiovisie heeft benoemd. In het Ondernemershuis (Mercator 3 in Sittard) laat een aantal ondernemers zien hoe de algemene doelstellingen uit de regiovisie concreet maken in projecten die zij willen realiseren. De projecten die worden gepresenteerd zijn: Sportzone Beek, De Haamen en Sittard, Bramert Noord, Chemelot Campus, Dobbelsteen, Zitterd Revisited fase 1, Spoorzone, TASs, Aviation Competence Center, A2 gebiedszone, Railterminal / Zuid aansluiting Chemelot, Technocollege en Landschap Groene Waarden. De gemeentelijke en provinciale bestuurders krijgen de kans om informatie in te winnen over deze projecten die van belang zijn voor de totale regio.

De bijeenkomst 'alle kaarten op tafel' is een van de manieren om de raden van de regiogemeenten geïnformeerd en betrokken te houden bij de Regiovisie Westelijke Mijnstreek. Dit is een van bouwstenen die eind 2010 zal leiden tot de vaststelling van het uitvoeringsprogramma 2011-2014, waarin de raden van de regiogemeenten en provinciale staten vastleggen in welke regionale projecten zij afzonderlijk zullen investeren en gezamenlijk zullen bijdragen via het zogenaamde regiofonds.

Voor meer informatie over de regiovisie kunt u terecht op www.regiowestelijkemijnstreek.nl



Gemeente Sittard-Geleen