Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Luisteraars opnieuw massaal achter GrootNieuwsRadio
Feestweek is doorgeefweek

Veenendaal - 9 december 2009

VEENENDAAL - GrootNieuwsRadio 1008 AM bestaat twee jaar. En er is alle reden voor een feest. De christelijke radiozender voor Nederland en België heeft sinds de doorstart eind 2008 een enorme groei doorgemaakt. Het aantal luisteraars verviervoudigde tot 400.000 per week. De vaste donateurs van het radiostation verdubbelden en de reclameverkopen zijn verdrievoudigd. Ondanks de groei zijn er ook zorgen. De begroting voor 2010 is nog niet sluitend. Als de groei van 2009 doorzet is dat begin 2011 wel het geval.

Daarom trekt GrootNieuwsRadio deze week nog één keer alles uit de kast om 500.000 euro binnen te halen. De actieweek heeft het motto 'Het is een feest om te geven'. Hiermee geeft GrootNieuwsRadio aan dat zij niet alleen wil ontvangen. Ze geeft ook weg: voor iedere tien euro wordt één kaart verstuurd naar iemand die een bemoediging kan gebruiken.

Het radiostation is nog niet uit de rode cijfers ondanks een flinke groei in inkomsten in het afgelopen jaar. Op dit moment heeft GrootNieuwsRadio bijna 6000 donateurs met een gemiddelde bijdrage van 7 euro per maand. Ook zijn de inkomsten uit reclameverkoop ten opzichte van 2008 bijna verdrievoudigd. Toch is met een gemiddelde uitgave van ¤ 110.000,- per maand nog een flink financieel gat te dichten. "We hebben vorig jaar een enorm wonder meegemaakt. Toen we dachten dat de stekker eruit moest omdat het geld op was werden we gered door onze luisteraars', blikt programmadirecteur Evert ten Ham terug. Dit wordt door GrootNieuwsRadio blijvend herinnerd als het 'wonder van 12 december'. Het is nog niet zo spannend als vorig jaar want door de vaste maanddonateurs en adverteerders heeft het christelijk radiostation inmiddels een financiële basis die ze eind 2008 nauwelijks had. Toch moeten de maandinkomsten nog flink worden opgekrikt wil GrootNieuwsRadio break-even draaien. Via de website www.grootnieuwsradio.nl wordt per uur de stand van de giften bijgehouden. Halverwege de woensdag is er al bijna ¤ 60.000,- binnengekomen. Commercieel directeur Klaas Quist herkent hierin veel van vorig jaar. "Eén van de vrijwilligers die ons deze week helpen met telefoontjes aannemen, kreeg deze reactie: 'We moeten het opnieuw samen doen. GrootNieuwsRadio is van ons allemaal. Wij helpen jullie 2010 in want dit geluid moet blijven'."
Evert ten Ham heeft er daarom vertrouwen in dat het toch weer de luisteraars zijn die met elkaar het station 'erdoorheen zullen dragen'. "We hebben een betrokken achterban. Ze waarderen ons station omdat we 'dichtbij zijn'. Luisteraars kunnen ons bellen, e-mailen en we geven persoonlijk antwoord. Dit schept een vertrouwensband. GrootNieuwsRadio is van ons allen. We horen van onze luisteraars dat God ons wil gebruiken om mensen te bemoedingen, troosten, blij te maken."
De radioprogramma's zullen deze week anders klinken dan normaal. "We maken één week radio zoals we in de toekomst zouden willen klinken", legt Ten Ham uit. "Dat is met meer verschillende presentatoren in de ochtenduren. Het praatprogramma 'Koffie' doe ik samen met een gastpresentator. Dit klinkt dynamischer dan met één interviewer. En Muziekmiddag, normaal drie non-stop muziekuren, wordt nu live gepresenteerd door een gospelartiest. Zaterdag 12 december zal een speciale dag worden op GrootNieuwsRadio. Dan is het namelijk precies een jaar geleden dat 'het wonder' gebeurde. Zaterdag zal GrootNieuwsRadio daarom de hele dag live uitzenden vanuit de studio in Veenendaal en wordt met veel verschillende gasten teruggeblikt op het afgelopen jaar. Normaalgesproken draait er op zaterdag veel non-stop muziek. "Tja", mijmert Ten Ham. "Als we ruimer in de financiën zouden zitten. Ik heb nog heel veel ideeën ook voor mooie programma's op zaterdag en zondag."
GrootNieuwsRadio zendt 24 uur per dag een christelijk geluid uit. Te ontvangen in heel Nederland (en België) via de middengolf 1008 AM en wereldwijd via internet www.grootnieuwsradio.nl



Ingezonden persbericht