Ingezonden persbericht

Arnhem, 9 december 2009

Siemon's netwerkkabels compatibel met IBM's Portable Modular Data Centre (PMDC)

Siemon, leverancier van netwerkbekabelingsoplossingen, heeft bevestigd dat zijn producten compatibel zijn met het Portable Modular Data Centre (PMDC) van IBM. Het PMDC is begin december te zien op de Gartner Data Centre Conference in Caesar's Palace in Las Vegas. Het assortiment van Siemon omvat onder andere high-performance Cat. 6A en 7A twisted pair koperbekabelingssystemen, het MapIT G2 Intelligent Infrastructure Management (IIM)-systeem en 10, 40 en 100-Gigabit-ready plug-and-play glasvezelsystemen.

Het PMDC van IBM is een high density datacenter-oplossing die in een container is ondergebracht; met deze oplossing kunnen IBM-klanten gemakkelijk een datacenter opzetten of een bestaand datacenter uitbreiden zonder dat grootschalige verbouwingswerkzaamheden vereist zijn.Het PMDC is zeer compact en energiezuinig en kan daardoor de operationele kosten en de ecologische voetafdruk sterk reduceren.

PMDC's zijn snel in gebruik te nemen doordat ze als modulaire units geleverd worden die reeds voorzien zijn van ventilatie, stroomvoorzieningen, brandopsporing en -bestrijding, toegangscontrole, enzovoort. IBM heeft voor een open IT-infrastructuur gezorgd door de PMDC-containers uit te rusten met complete, gebruiksklare racks en kabelsystemen die bovendien een groot aantal soorten apparatuur ondersteunen van verschillende leveranciers, types, configuraties en installatiestijlen.

"In onze mondiale economie beseffen veel bedrijven dat ze remote of mobiele datacenters nodig hebben om hun vele locaties overal ter wereld te bedienen," aldus Steve Sams, IBM vice president, Global Site and Facilities Services. "Dankzij onze samenwerking met Siemon en hun innovatieve producten kunnen wij van IBM onze klanten flexibele en efficiënte datacenter-oplossingen bieden die we dicht bij onze klanten en hun productielocaties kunnen installeren of die ze remote kunnen bedienen."

Siemon en IBM zijn overeengekomen dat de PDMC's geleverd kunnen worden met voorgeïnstalleerde, gebruiksklare Siemon-bekabeling. Afhankelijk van de wensen van de klanten van IBM kunnen deze kabelinfrastructuren eender welk high-performance systeem van Siemon als basis hebben, inclusief de FTS I-Line van IBM. De IBM FTS I-Line is wereldwijd gelanceerd als onderdeel van IBM's Fibre Transport System (FTS); de FTS I-Line is een high-performance, plug-and-play, afgemonteerd glasvezelkabelsysteem dat ontwikkeld is volgens Siemon's strikte kwaliteitseisen. Het systeem bestaat uit laser optimized multimode en singlemode glasvezelkabels en componenten, waardoor IBM de datacenters van zijn klanten nu en in de toekomst optimaal kan ondersteunen, zowel bij 10 Gb/s als bij de toekomstige 40 en 100 Gb/s-applicaties. Binnen een PDMC biedt de IBM FTS I-Line een zeer flexibele en schaalbare kabelinfrastructuur, die met een eenvoudige plug-and-play-implementatie een groot aantal configuraties ondersteunt van verschillende leveranciers.

Het PMDC kan tevens uitgerust worden met Siemon's high-performance twisted pair koperbekabelingssystemen, inclusief end-to-end shielded en UTP-koperbekabeling gaande van Cat. 5e tot 10Gb/s Cat. 6A tot het fully shielded Cat. 7A TERA-systeem.

IBM heeft overal ter wereld toegang tot Siemon's grote assortiment koperbekabelingssystemen, waardoor de IBM-klant er zeker van kan zijn dat het PMDC uitgerust is met een kwalitatief hoogwaardige, high performance kabelinfrastructuur die de ROI van de klanten optimaliseert en aan alle wensen van de klant tegemoet komt, waar ook ter wereld.

Meer informatie over IBM's PMDC-oplossing is te vinden op www.ibm.com.
Voor meer informatie over Siemon's assortiment koper- en glasvezelkabels surft u naar www.siemon.com/uk.