Gemeente Amersfoort
Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 9 december 2009

Samen aan de slag voor economische versterking binnenstad

Om de economie van de binnenstad te verbeteren heeft de gemeente in samenwerking met diverse partijen, verenigd in het Platform Economie Binnenstad (PEB), een uitvoeringsagenda opgesteld. Op deze agenda staan projecten van de gemeente en van diverse partijen die actief zijn in de binnenstad.

Zo gaat de OBA (Ondernemers Binnenstad Amersfoort) een plan uitwerken om een ondernemersfonds op te richten, een 'Bedrijven Investeringszone' (BIZ), waarmee ondernemers zelf maatregelen in de binnenstad kunnen betalen. Het DAC (Directeuren Amersfoortse Culturele instellingen) wil een Cultuurlint instellen. De Amersfoortse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland gaat mogelijkheden onderzoeken voor het versterken van de looproutes tussen de pleinen en de straten. De Vereniging van Eigenaren Binnenstad Amersfoort gaat de mogelijkheden onderzoeken voor het verbeteren van de entrees van de binnenstad, zoals de Arnhemsestraat en de Utrechtsestraat. De gemeente legt de komende jaren onder andere ondergrondse afvalcontainers aan en werkt aan een nieuw beleid voor fietsparkeren.

De economische uitvoeringsagenda voor de binnenstad is opgesteld door de gemeente samen met ondernemers, vastgoedeigenaren, bewoners, culturele instellingen en de Kamer van Koophandel. De partijen willen blijven samenwerken via het Platform Economie Binnenstad.

Wethouder Gert Boeve: "Deze uitvoeringsagenda is hard nodig voor een economisch sterkere binnenstad. Het doet me goed dat alle partijen elkaar hebben gevonden in deze agenda. Vooral omdat iedere partner actief deelneemt vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid en we afspraken hebben gemaakt waar we elkaar op kunnen aanspreken."

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 8 december de concept uitvoeringsagenda vastgesteld. Deze wordt op 15 december ter peiling aan de gemeenteraad voorgelegd, waarna de definitieve agenda wordt vastgesteld. Ook ondertekenen de betrokken partijen een samenwerkingsconvenant voor het Platform Economie Binnenstad.

Noot voor de redactie,