Royal Boskalis Westminster N.V.
Boskalis kondigt een EUR 230 miljoen aandelenemissie aan

Papendrecht, 9 december 2009

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) kondigt de aanvang van een aandelen emissie aan waarin maximaal circa EUR 230 miljoen wordt opgebracht. De emissie dient ter gedeeltelijke financiering van het voorgenomen openbare bod op Smit International N.V. (zie persbericht van 12 november en 6 december 2009).

Door middel van een "accelerated book build" en met uitsluiting van voorkeursrecht zal tot een maximum van 5,1 miljoen gewone aandelen (de Aandelen) bij institutionele en andere gekwalificeerde beleggers worden geplaatst (de Emissie). Naar verwachting zullen de uitgegeven aandelen vanuit de Emissie op 15 december 2009 tot de notering op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext worden toegelaten.

De uitgifteprijs en het aantal van de in de Emissie uit te geven aandelen zal na afloop van het bookbuilding proces worden bepaald en in een vervolg persbericht bekend worden gemaakt. Het boek gaat per direct open en zal naar verwachting in de loop van morgen worden gesloten. Betaling en levering van de aandelen zal naar verwachting op 15 december plaatsvinden.

Aanvullend op de Emissie, hebben HAL Investments en Delta Lloyd Groep als grootaandeelhouders in Boskalis zich gecommitteerd om via een onderhandse plaatsing (Onderhandse Plaatsing) met uitsluiting van voorkeursrecht tot een maximum van EUR 105 miljoen aan aandelen te kopen. HAL Investments zal daarbij haar aandelenbelang van 32,48% in Boskalis constant houden. De Onderhandse Plaatsing wordt tegen dezelfde prijs en onder dezelfde voorwaarden die voor de Emissie zullen gelden uitgevoerd. De uit hoofde van de Onderhandse Plaatsing uitgegeven aandelen zullen naar verwachting binnen 90 dagen en na publicatie van een prospectus tot de notering op Euronext Amsterdam by NYSE Amsterdam worden toegelaten.

ING en ABN AMRO Bank N.V., waarvan de naam in The Royal Bank of Scotland N.V. wordt gewijzigd, treden als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners op voor de Emissie. Kempen & Co is de placing agent voor de Onderhandse Plaatsing en treedt op als adviseur van Boskalis bij de Emissie.

Dit persbericht verschijnt in de Nederlandse en Engelse taal. Ingeval van strijdigheid tussen de Nederlandse en de Engelse versie zal de Engelse versie prevaleren.
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Wij leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de bagger en maritieme infrastructuur sector voorkomende diensten. Daarnaast heeft Boskalis posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft inclusief haar aandeel in partnerships circa 10.000 medewerkers in dienst.