Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

-------------------

Glorious Days" is een reis terug in de tijd

Met zijn nieuwe album levert Wouter Jaspers een rauwe, experimentele langspeler af.

Op 9 december wordt "Glorious Days," het nieuwe album van geluidskunstenaar Wouter Jaspers onder zijn pseudoniem Franz Fjödor, gepresenteerd in Paradox te Tilburg. Een album vol verhalen, want net zoals voorganger "Exhibition" is het een cd geworden die je letterlijk meeneemt op reis; langs plekken die niet altijd prettig of mooi zijn, maar zonder twijfel indruk maken.

Tilburger Jaspers, die tegenwoordig vanuit Berlijn opereert, heeft een druk jaar achter de rug. Naast het afronden van "Glorious Days," ging het touren ook gewoon door. De afgelopen 3 jaar speelde hij meer dan 350 optredens over de hele wereld: van garageboxen in Rusland tot grote zalen in Japan. De ervaringen die hij on-the-road op heeft gedaan zijn dan ook terug te horen op de cd, zo gaat het nummer Wirepost over de totale vervreemding die optreedt als je weken alleen op reis bent en niemand hebt om tegen te praten en The Fitzgerald Passage over vreemde Amerikanen in een mall in North Carolina. "Glorious Days" als album is een document geworden van een reis zonder einde, die voor Jaspers als reiziger vele hoogtepunten en mooie herinneringen heeft opgeleverd, maar ook veel tijd en ruimte geeft om over dat leven na te denken.

Voor "Glorious Days" werkte Jaspers samen met verschillende artiesten, met als middelpunt Emil Nikolaisen, de Noorse producer van Woven Hand en zelf leadzanger van shoegazeband Serena Maneesh. Nikolaisen hielp hem in het begin van 2009 door samen de studio in Oslo in te duiken en de basistracks van de nummers op te nemen. Later vulde hij deze opnames weer aan met gastbijdragen van onder andere Tom Smith van To Live And Shave In LA, Tilburger Marlon Penn en de Amerikaanse accordeoniste Helena Sanders. Het geheel werd gemasterd door de Nederlandse componist en geluidskunstenaar Jos Smolders.

Mede door deze nieuwe aanpak van werken en opnemen, veelal tussen de optredens door (enkele tracks op het album zijn gemixt terwijl Jaspers aan het wachten was op een vliegtuig in Moskou), is "Glorious Days" een rauwe plaat geworden, experimenteler dan veel mensen van hem gewend zijn. Dit zal ook terug te horen zijn in zijn nieuwe serie live-shows, die hem de komende maanden in de Verenigde Staten, Azie, Oost-Europa en zelfs Afrika zullen gaan brengen. Altijd op reis....

Wouter Jaspers zal zijn nieuwe cd presenteren op 9 december in Paradox in Tilburg. Als support-act zal zijn goede vriend en noise connaisseur Sten Ove Toft optreden. De avond begint om 20:30 en zal doorlopend muziek, film en projecties bevatten.

www.paradox-tilburg.nl

www.wouterjaspers.nl

----------------------------------