Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

9 december 2009
SCHUNCK*

Holland Export: Nederlandse architecten in het buitenland

Lezing Bjarne Mastenbroek

Op 9 december geeft architect Bjarne Mastenbroek een lezing in SCHUNCK*. Mastenbroek is mededirecteur en medeoprichter van het architectenbureau SeARCH (Stedenbouw en Architectuur). Middels buitenlandse projecten, samenwerking met internationale vakgenoten en tentoonstellingen in o.a. Duitsland, Frankrijk en China heeft SeARCH internationale bekendheid verworven. Mastenbroek geeft vanuit eigen kennis en bevlogenheid zijn visie op de internationale positie van de Nederlandse architectenbureaus en de ervaring van het bouwen over de grens. Deze lezing is de vierde in de reeks Holland Export.

SeARCH beschouwt elk project als een landschap - het meest essentiële en genereuze element in het ontwerp. Zonder begrenzingen, landschappen zijn eindeloos en open; het is de bindende factor tussen architectuur en stedenbouw, tussen interieur en exterieur. Door het landschap te benadrukken, promoot SeARCH een hoge mate van duurzaamheid en milieubewustzijn in haar projecten. "Als Nederlands bureau zijn we ons bewust van de schaarste aan land en geloven sterk in een intelligent gebruik van deze bron zodat 'natuur' meer overlevingsruimte krijgt", zegt Bjarne Mastenbroek. Momenteel werkt SeARCH naast diverse projecten in Nederland aan een grootschalig mixed-use project in Leuven (B), een villa in Vals (CH) en een conferentie- en activiteitencentrum in Hillerød (DK). Daarnaast werkt SeARCH aan een aantal projecten in Bahrain. Prijsvragen in Oslo (N), Madrid (S), Mexico (M) en Addis Abeba (ET) leveren SeARCH een breed werkveld op. In samenwerking met Dick van Gameren realiseerde Bjarne Mastenbroek de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba, Ethiopië.

De lezing begint om 19.30 uur en is in het Nederlands. De toegangsprijs bedraagt E 3,- Aanmelding via www.schunck.nl (hoofdmenu Reserveren) of via 045-5772200. In verband met beperkt aantal zitplaatsen adviseren wij u tijdig te reserveren.

De Architektenkammer Nordrhein-Westfalen erkent dit project als officieel bijscholingsprogramma en verleent 1 studiepunt per lezing/debat (max. 5 studiepunten).

SCHUNCK*
Bongerd 18, Heerlen
045-5772200 / www.schunck.nl

////////////////