Ingezonden persbericht


Alle informatie onder embargo (embargo tot 9 december 12.00 uur)

PERSUITNODIGING

Utrecht, 7 december 2009

Welke economische bijdrage levert hoger onderwijs in studentensteden?

Met het onderzoek `Kennis als economische motor` is inzichtelijk gemaakt wat het ruimtelijk-economische effect van hoger onderwijs is in dertien studentensteden. Kences, het kenniscentrum studentenhuisvesting, heeft bovenstaande vraag laten onderzoeken door TNO. Dat levert interessante uitkomsten op. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat iedere student jaarlijks ¤ 25.000 bijdraagt aan de regionale economie. Ook worddt aangetoond dat het hoger onderwijs banen, economische meerwaarde en innovatie oplevert. Studentenhuisvesting is daarbij een belangrijke faciliterende factor.

Tijdens een perslunch op woensdag 9 december a.s. in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort overhandigt directeur Vincent Buitenhuis van Kences de resultaten van het onderzoek aan CDA-Kamerlid Bas Jan van Bochove, voorzitter van de Tweede Kamercommissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)en lid van de Tweede Kamercommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Op aanvraag kunt u het TNO onderzoek en de publieksversie ontvangen onder embargo (embargo tot 9 december 12.00 uur).

Hierbij nodigen wij u van harte uit om bij deze perslunch aanwezig te zijn.

Programma
12.00 Ontvangst met lunch
12.00 Aanleiding en opzet van het onderzoek door directeur Kences, Vincent Buitenhuis 12.15 Aanbieding van het onderzoeksrapport aan: de voorzitter van de Tweede Kamercommissie OCW, Bas Jan van Bochove 12.30 Gelegenheid tot het geven van reacties door genodigden:
- Paul Rullman, lid presidium VSNU, vice voorzitter college van bestuur TU Delft 12.45 Gelegenheid tot het stellen van vragen door de pers 13.00 Conclusies en afsluiting door directeur Kences, Vincent Buitenhuis

Over Kences
Kences is het samenwerkingsverband van acht professionele sociale studentenhuisvesters in Nederland: DUWO, Idealis, Lefier, SSH, SSHN, Stadswonen, WonenBreburg en Woonbedrijf/Vestide. Kences organiseert structurele kennisuitwisseling tussen de aangesloten deelnemers, werkt aan innovaties op het vlak van studentenhuisvesting en behartigt hun specifieke belangen. Kences werkt aan goed en betaalbaar wonen in vrijwel alle studentensteden. De aangesloten organisaties huisvesten in de Nederlandse studentensteden ruim 60.000 studenten.



Ingezonden persbericht